SON DAKİKA
Hava Durumu

Genç fidanımızın ölümü karşısında da aynı üzüntü duyulmalı

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Berkinlerin cenazesinde nara atanlar, o akşam genç bir fidanımızın ölümü karşısında da aynı üzüntüyü d

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2014 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2014 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Genç fidanımızın ölümü karşısında da aynı üzüntü duyulmalı
Başbakan Yardımcısı Arınç, "Berkinlerin cenazesinde nara atanlar, o akşam genç bir fidanımızın ölümü karşısında da aynı üzüntüyü duyacak" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Güzel şeyler düşüneceksin. Yakıp yıkmak aklına gelmeyecek. Berkinlerin cenazesinde nara atanlar, o akşam genç bir fidanımızın ölümü karşısında da aynı üzüntüyü duyacak" dedi. Arınç, merkez Osmangazi Belediyesi tarafından Çarşamba semtinde inşa ettirilen kapalı pazar yerinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, 24 bin metrekare alanda 10 milyon lira harcanan bu mekanın mimarisinden dolayı belediyeye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından özel ödül verildiğini söyledi. Erdoğan'ın, mimari ve estetiğe çok önem verdiğini vurgulayan Arınç, burada da bu konulara titizlikle riayet edildiğini dile getirdi.

Söz konusu pazar yerinin, boş günlerde kapalı otopark olarak kullanılacağını belirten Arınç, şöyle devam etti: "Şehirlerde bugün neredeyse herkesin otomobili olacak durumda. Aslında tasvip etmediğim bir şey ama çağ bunu gerektirdi herhalde. Bir evde iki tane otomobil var. Hatta biraz tuzu kuru olanların eşinin de otomobili var. Halbuki kendimden bilirim. Avukatlık yaptım ama 15 sene otomobilim olmadı. Toplu taşıma araçlarıyla bu Kurtalan Ekspresi gibi trenlerle yerine göre dolmuşlarla otobüslerle seyahat ettim. Çünkü otomobili evin önüne koysanız, kullanmasanız da masrafı var. Kullansanız daha çok masrafı var. Bu sadece cebinize bir masraf getirmez, aynı zamanda trafik sıkışıklığına yol açar, insanlar saatlerce araçlar içinde bekler, vaktinde iş başı yapamazlar. Bu sokaklarımız, caddelerimiz artık bu kadar aracı kaldırmıyor. İki tarafta da park ettiğiniz zaman ortada geçecek yer kalmıyor. Tretuvarlar işe yaramıyor. İşin bir tarafı böyle. 'Ne yapalım kardeşim? Artık 21'inci yüzyıldayız. Tabii herkesin aracı olacak. Bu lüks olmaktan çıktı, zaruret haline geldi' diyenleriniz var. İçinizden konuşuyorsunuz ben de hissediyorum. Madem ki öyledir artık bu araçlar için tretuvarlar yayalara ait olacaksa sokaklarda kirlilik oluşmayacaksa ve can güvenliği tehlikeye atılmayacaksa otoparklara ihtiyacımız var. Çok garip bir memleketiz. Otoparklar yaptık, 10 seneden bu yana otoparklara aracını koyma alışkanlığını da kazandıramadık insanlara. Küçücük ücretleri vermek istemiyorlar. Hatta bulunduğum yerlerde hatırlarım, ilk 5-6 ayda parasız yapıldı otoparklar ama nedense aşağıya girip aracını günübirlik hatta abone usulüyle otoparka bırakma alışkanlığı yeni yeni Türkiye'de başladı. Kardeşim milyarları sayıp bu arabaya vermişsen güvenlik, kullanım bakımından da bunu otoparka bırakmak mecburiyetindesin. Özendirmeler yaptık, şimdi artık bir ihtiyaç haline geldiğini düşünüyorum."

"Ümitliyiz 30 Mart'tan"

Böyle bir yeri Diyarbakır'da, Bismil'de görmenin mümkün olmadığını dile getiren Arınç, defalarca gittiği bu ilde dün 2-3 ilçede miting yaptığını, en büyük ilçelerden Bismil'de dahi Osmangazi'nin şartlarının yüzde 1'inin bile bulunmadığını üzüntüyle gördüğünü belirtti. Arınç, şunları kaydetti: "15 seneden beri belediye başkanlığını başkalarına vermeyenler, 'vermeyenler' tabirini bilerek kullanıyorum, çeşitli usullerle bu vermemeyi devam ettirenler, halka hizmet diye bir şeyi düşünmemişler. İdeolojik bağnazlıklarıyla yeri geldiğinde tehdit ve şantaj, yeri geldiğinde korku salarak belediyeler almışlar ama 'halka hizmet etmek' diye kitaplarında bir şey yazmıyor. Sokakları çamurdan geçilmiyor, pazar yeri, yeşil alan, çevre düzenlemesi, temiz bir içecek suları yok ve insanlarımız inşallah bu seçimi bir milat yapmak üzere artık bu yoksulluğu kader olmaktan çıkarmak ve belediye hizmetini halka hizmet etmek olarak anlamayı inşallah keşfedecekler. Ümitliyiz 30 Mart'tan. Bunu Bursa çoktan keşfetti, darısı başka belediyelerimizin başına." Gittiği yerleri gördüklerinde, Bursa'ya gelmenin adeta bir vahaya kavuşmak gibi olduğunu söyleyen Arınç, Osmangazi'nin, Bursa'nın, Türkiye'de çölde bir vaha gibi olduğunu bildirdi.

"Ne mutlu Bursa'daki bu huzura, kardeşliğe..."

Pazar yerindeki parkın, insanlara güzel şeyler düşündürteceğini ifade eden Arınç, şöyle konuştu: "Güzel şeyler düşüneceksin. Yakıp yıkmak aklına gelmeyecek. Berkinlerin cenazesinde nara atanlar, o akşam genç bir fidanımızın ölümü karşısında da aynı üzüntüyü duyacak. 'Ya Rabbi, bu cennet vatanımızda kavgalar son bulsun, bu tartışmalar olmasın, bu silahlar konuşmasın, bu annelerin, babaların gözyaşı akmasın, kardeş olalım, kucaklaşalım. Bakın her yer Osmangazi gibi ne kadar güzel olsa ve biz bu insanların kavga etmediğini görsek, cennet gibi vatanda yaşıyor olsak ne kadar güzel olur' diyecekler. Siz Türkiye'ye güzellikleri hatırlatıyorsunuz kardeşlerim. Ne mutlu Bursa'daki bu huzura, kardeşliğe, dostluğa ve bu hizmet yarışına." Arınç'ın, kurdeleyi keserek pazar yerini hizmete açmasıyla sona eren törene, bazı Bursa milletvekilleri, Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.