SON DAKİKA
Hava Durumu

Google'dan tartışma çıkartan doodle!

12. cumhurbaşkanlığı seçimleri için dünyanın en büyük arama motoru Google, 2014 yerel seçimlerinde olduğu gibi yine ana sayfasında özel bi

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2014 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2014 19:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Google'dan tartışma çıkartan doodle!
12. cumhurbaşkanlığı seçimleri için dünyanın en büyük arama motoru Google, 2014 yerel seçimlerinde olduğu gibi yine ana sayfasında özel bir seçim doodle'ı hazırladı.

 

Ancak hazırlanan doodle görselindeki bir ayrıntı internet kullanıcılarının gözünden kaçmadı ve akıllara Google seçimlere yönelik kullanıcılarına ''Subliminal mesaj mı veriyor'' sorusunu getirdi.
Hazırlanan görselde bir 'G'sini oy sandığına çeviren Google'un, bu sandığın içine atılmış olarak gösterdiği pusulada ise 3. kutucuğu işaretlediği görülüyor.

Seçimlerde oy pusulalarında 3. sırada ise Çatı aday Eklemeddin İhsanoğlu'nun ismi yer alıyor.

Çok etkili bir algı tekniği olarak bilinen Subliminal mesaj veya bilinçaltı mesaj, başka bir objenin içine gömülü olan bir işaret ya da mesajdır ve normal insan algısı limitlerinin altında kalmak, o anda fark edilmemek üzere tasarlanıyor.

Subliminal mesajlar insanın bilinçli dikkati tarafından fark edilemezken ancak bu mesajların insanın bilinçaltını etkilediği ileri sürülüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.