SON DAKİKA
Hava Durumu

Görmez: 'Ümmetin çocukları ateşe yürüyor'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez (solda), Suudi Arabistan ziyareti kapsamında, Suudi Arabistan İslam İşleri, Evkaf, Tebliğ ve İrşat Bakanı Dr. Salih Bin Abdülaziz (sağda) ile görüştü.  (Diyanet İşleri Başkanlığı - Anadolu Ajansı)

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2016 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2016 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Görmez: 'Ümmetin çocukları ateşe yürüyor'
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Suudi Arabistan ziyareti kapsamında, Suudi Arabistan İslam İşleri, Evkaf, Tebliğ ve İrşat Bakanı Dr. Salih Bin Abdülaziz ile görüştü.
 

 

Ziyarette Görmez, İslam coğrafyasında yaşananlardan dolayı sadece Müslümanlar ya da İslam ülkelerinin değil, özellikle İslam dininin zarar gördüğünü belirterek, "Bugün ümmetin bütün çocukları ateşe doğru yürüyorlar. Hepimize düşen, öncelikle ümmetin çocuklarını ateşe düşmekten korumaktır" dedi. Müslümanların bugün aynı sorunları, tarih boyunca İslam'ın başkentliğini yapmış merkezlerde yaşadığına işaret eden Görmez, bu sorunlardan İslam dininin büyük zarar gördüğünü vurguladı. Görmez, meselenin dini, ilmi, ahlaki ve fikri boyutlarının da çok önemli olduğunu, bunun hem alimlerin hem de dini müesseselerin sorumluluklarını artırdığını anlatarak, "Terör, şiddet ve tekfirin İslam'ın ana yolunu işgal etmemesi için daha fazla ilmi çalışmalara ihtiyaç var. Bu yüzden eğitim sistemimizi ve insan yetiştirme düzenimizi yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor" dedi. Suudi Arabistan İslam İşleri Evkaf, Tebliğ ve İrşat Bakanı Dr. bin Abdülaziz de, İslam bayrağını yükseltmenin, Müslümanların haklarını savunmanın dini kurumların en temel görevi olduğunu söyledi. İslam'a hizmet etmek için iki kurum olarak ortaklığı ve işbirliğini daha aktif hale getirmek ve müşterek çalışmaları arttırmak istediklerini vurgulayan bin Abdülaziz, İslam coğrafyasında yaşanan sorunları çözmede birlikte çok daha önemli adımlar atabileceklerini dile getirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.