SON DAKİKA
Hava Durumu

Gül: Her türlü mücadele meşruiyetimiz var

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin uzun süredir terörle mücadele ettiğini ve devletin bütün kurumlarının bu konuda çok kararlı olduğ

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2012 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2012 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin uzun süredir terörle mücadele ettiğini ve devletin bütün kurumlarının bu konuda çok kararlı olduğunu belirterek, ''Şiddete silaha ve teröre kim hangi gerekçeyle başvurursa vursun, muhakkak ki bu karşılıksız kalmayacaktır'' dedi.


Gül, Çankırı Valiliği ziyaretinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

''Terörle mücadelede yeni bir döneme girileceğinin işaretlerinin verildiğinin'' belirtilerek, ''Yeni bir dönem söz konusu olabilir mi, yoksa stratejiler üzerinde çalışmalar sürüyor mu'' sorusu üzerine Gül, Türkiye'nin uzun süredir terörle mücadele ettiğini ve devletin bütün kurumlarının bu konuda çok kararlı olduğunu belirtti.

''Şiddete silaha ve teröre kim hangi gerekçe ile başvurursa vursun, muhakkak ki bu karşılıksız kalmayacaktır'' diyen Cumhurbaşkanı Gül, son dönemde Ortadoğu'da ve bazı komşu ülkelerde ortaya çıkan siyasi konjonktür ve değişimlerin, boşluk doğduğuna dair bir izlenim yarattığını, terör örgütünün de bundan faydalanmak için bazı unsurların oyuncağı haline geldiğini söyledi.

     Gül, şunları kaydetti:

''Bunların hepsi geçici olacaktır ve Türkiye hiçbir taviz vermeden terörle mücadelesine kararlı bir şekilde devam edecektir. Şüphesiz ki Türkiye her şeyin konuşulabildiği bir ülkedir. Bu çok önemli. Herkes düşüncesini, fikrini, en aykırı görüşünü bile Türkiye'de ifade edebilir. Bunların ifade edilebildiği, her şeyin konuşulabildiği bir ülkede silaha, şiddete ve teröre başvurmak asla affedilmez. Onun için güvenlik güçlerimiz bu uzun mücadele içerisinde elde ettikleri tecrübelerle yöntemlerini tekrar tekrar gözden geçiriyorlar, silahlı kuvvetlerimiz kendilerini terörle mücadele konusunda yeniden yapılandırıyor. Bunu bir süredir sizler de takip ediyorsunuzdur. O bakımdan bu mücadele maalesef devam etmektedir. Teröristler silaha şiddete başvurduğu süre içerisinde de hiçbir şekilde taviz verilmeyecektir.

Tekrar söylüyorum. Türkiye her şeyin konuşulabildiği bir ülkedir. Şüphesiz ki çeşitli sorunlarımız vardır. Bu sorunları konuşarak tartışarak karşılıklı bir birimizi ikna ederek çözmenin de yolları daima mevcuttur.''

     -''Her türlü mücadele meşruiyetimiz vardır''

Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin Irak'ın kuzeyine sınır ötesine operasyon düzenlendiğine ilişkin haberlerle Patriot Füze Bataryası almak için NATO'ya başvurulduğu iddialarını hatırlatması üzerine, terör örgütünün Irak ve Suriye'deki otorite boşluğundan faydalandığını dile getirdi.

         Gül sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz de bunu gözardı edemeyiz şüphesiz ki. Sınırımızın hemen ötesini terör örgütü kendisi için bir serbest alan haline getirdiyse buna hiçbir ülke müsaade etmez. Biz de buna asla müsaade etmeyiz. Onun için her türlü mücadele meşruiyetimiz vardır. Bizim hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yoktur. Hiçbir ülkenin içişlerine karışmak niyetimiz yoktur ama başka bir ülkeden bize karşı terör saldırıları olur ve bunu o ülke kendi imkanlarıyla susturamıyorsa bizim ona karşı her türlü tedbiri alma hakkımız vardır. Bu hem kendi meşru hakkımızdır hem de uluslararası hukukun verdiği haktır.''

Türkiye'nin NATO'nun en eski üyelerinden biri olduğunu anımsatan Gül, örgütün çeşitli ihtiyatları, hesapları ve programları olduğunu söyledi.

Suriye'de bir iç savaşın sürdüğünü dile getiren Gül, acımasız bir şekilde yüzlerce insanın katledildiğini söyledi. Suriye'de çeşitli kimyasal silahların olduğunun bilindiğine vurgu yapan Gül, ''Türkiye'nin herhangi bir şekilde Suriye ile savaşa girmesi, böyle bir niyeti söz konusu değildir. Umarım ki Suriye'nin de herhangi bir şekilde Türkiye'ye karşı akıl almaz bir davranış içerisine girme niyeti söz konusu değildir. Ama bu tip sıcak gelişmeler söz konusu olunca, bu tip potansiyel tehlikeler ortada olunca buna karşı her türlü tedbir alınır. Bu tedbirlerden bir tanesi de balistik füzelere orta ve yakın menzilli füzelere karşı alınacak tedbirlerdir. Dolayısıyla NATO içerisinde uzun süredir, savunma amaçlı olarak, bunun altını çizmek isterim, bu tip ihtiyat planlamaları söz konusudur.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.