SON DAKİKA
Hava Durumu

Gül'den 'çift başlılık' yorumu

Ankara’da olaylı Cumhuriyet yürüyüşü sırasında polis barikatının kaldırılması “çift başlılık” polemiğini gündeme getirdi. Cumhu

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2012 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2012 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ankara’da olaylı Cumhuriyet yürüyüşü sırasında polis barikatının kaldırılması “çift başlılık” polemiğini gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan’ın “Ülkeyi çift başlılıkla yönetmedik” sözlerine “Yetkililerin dikkatini çektim. Çift başlılık söz konusu değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara’da gerçekleştirilen olaylı Cumhuriyet yürüyüşünde barikatlarının kaldırılmasının ardından yaşanan “çift başlılık” tartışmasını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şunları söyledi:

''Tabii yanlış anlamalara falan hiç gerek yok. Herkesin gayet dikkatli bir şekilde ne konuştuğumuza bakması lazım. Önce tabii Cumhurbaşkanı olarak Cumhuriyet Bayramı'nın bütün ülkede nezih bir şekilde kutlanmasıyla ilgili yetkililerin dikkatini çekmemden daha doğal bir şey olmaz. Ayrıca çift başlılık gibi bir şey de olmaz. Memleket idaresinde, ülke idaresinde çift başlılık doğru da değildir. Böyle bir şey zaten söz konusu da değildir.

Anayasamız, mevcut kanunlarımız hepimizin yetki ve görevlerini, sorumluluklarını zaten açıkça belirtmiştir. Bu bakımdan hepimizin yanlış anlamalara fırsat vermemesi gerektiği kanaatindeyim.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.