SON DAKİKA
Hava Durumu

Gülen'in iade dosyası Adalet Bakanlığı'nda

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik ana soruşturmasının şüphelisi Fetullah Gülen'in iadesi için hazırlanan dosya, ABD adli

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 19:10
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gülen'in iade dosyası Adalet Bakanlığı'nda
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik ana soruşturmasının şüphelisi Fetullah Gülen'in iadesi için hazırlanan dosya, ABD adli makamlarına iletilmek üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.
 

 

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik ana soruşturmasının şüphelisi Fetullah Gülen'in iadesi için hazırlanan dosya, ABD adli makamlarına iletilmek üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.


İade evrakında, Gülen'in kimlik bilgileri, suçlamalar, suç tarihleri ve yerleri, yüklenen suçlar için kanunda öngörülen ceza türleri ve miktarları ile Pensilvanya'daki adresinin yer aldığı öğrenildi. Ayrıca suçlamalara ilişkin açıklamalarda bulunulduğu belirtildi.


Dosyada, Fetullah Gülen'in "nitelikli dolandırıcılık", "resmi belgede sahtecilik", "iftira", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "zimmet", "kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kaydedilmesi", "özel hayatın gizliliğini ihlal" ile "kişisel verileri hukuka aykırı kaydetmek" suçlarını işlediğine yer veriliyor.


"Suçun işlenişine ilişkin olgular" başlığı altında dosyada, "Şüpheli Fetullah Gülen'in kurup yönettiği cemaat, yargı, ordu, emniyet, bürokrasi içerisinde kadrolaşmıştır. Bu kadrolar dini istismar aracı olarak kullanmaktadır. Organizasyonu Fetullah Gülen yönetmektedir. Onun özel talimatları, yurt dışından özel kurye ile gelmektedir. Genel talimatları şifreli şekilde sohbet ve konuşma olarak yayınlanmaktadır. Ona bağlı örgüt üyeleri Türkiye'de her kurumda bulunmaktadır." ifadeleri yer alıyor.


Dosyada, söz konusu cemaatin sınav sorularını önceden elde ederek, mensuplarının devlet kurumlarına yerleşmelerini sağlandığı da kaydediliyor.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.