SON DAKİKA
Hava Durumu

Gülen'in infaz timi mi var?

    Fethullah Gülen aleyhinde yazı yazanların hatta yazmayı planlayanların FETÖ/ PDY tarafından cezalandırıldığı ortaya çıktı. G

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2016 23:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 00:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gülen'in infaz timi mi var?
 

 

Fethullah Gülen aleyhinde yazı yazanların hatta yazmayı planlayanların FETÖ/ PDY tarafından cezalandırıldığı ortaya çıktı. Gülen aleyhinde kitap yazmayı planlayan Haydar Meriç’i domuz bağıyla öldürdüğü iddia edilen 9 örgüt üyesi tutuklandı.  Necip Hablemitoğlu, Ahmet Şık, Nedim Şener ve Molla Muhammed Doğan da örgütün cezalandırdığı isimlerden.

 

Türkiye’nin karşılaştığı en sinsi terör örgütlerinden biri olan FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonlar, Türkiye’nin gizli kalmış karanlık tarihine ışık tutuyor. Son olarak Trakyalı bir yerel gazeteciyi domuz bağı ile öldürdüğü iddia edilen FETÖ/PDY,  Fetullah Gülen hakkında araştırma yapan ya da kitap yazan herkesi hedef alıyor ve katletmekten çekinmiyor. Türkiye’de devleti ele geçirmek adına türlü haksızlık, usulsüzlük, yolsuzluk, cinayet ve kumpası mubah gören Fetullah Gülen’in yönettiği terör örgütü FETÖ/PYD, son 30 yılda emellerine ulaşmak için yapmadığı kumpas, girmediği karalık yol, işlemediği günah bırakmadı. Son olarak Gazeteci Haydar Meriç'in öldürülmesini organize ettiği iddiasıyla FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonda tutuklamaya sevk edilen 15 şüpheliden 9'u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HER ŞEY KİTAPLA BAŞLIYOR

Kırklareli'nde 2011 yılında Fetullah Gülen ile ilgili kitap hazırlığında olduğu gerekçesiyle istihbarat polisleri tarafından kaçırılıp öldürüldüğü iddia edilen gazeteci Haydar Meriç'in ölümü ile ilgili yeni bulgulara ulaşıldı. Meriç'in ortadan kaybolup bir süre sonra cesedinin Akçakoca'da domuz bağı yapılmış bir şekilde bulunmasına ilişkin titiz bir soruşturma yürütülüyordu. Meriç'in, Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının anlaşılması üzerine düzmece bir raporla sol terör örgütü mensubu olarak dinlemeye alındığı, bu süreçte kaçırılarak öldürüldüğü ve olayla ilgili delillerin karartıldığı iddiasına ilişkin düzenlenen FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan 9'u tutuklandı.   Hakim Durmuş Karaçalı tarafından yürütülen sorgu işlemleri sonucu 9 şüpheliden 8'i silahlı terör örgütüne üye olmak ve kamu görevlilerin resmi belgede sahteciliği, hürriyeti tahdit suçlarından tutuklanırken şüpheli eski istihbarat şube müdürü İbrahim Şimşek ise bu suçlara ek olarak yakalanmamak için öldürme suçları kapsamında tutuklandı.

HABLEMİTOĞLU VE “KÖSTEBEK”

Türkiye’nin en karanlık yılları olarak ifade edilen 1990’lı yıllar boyunca sessiz ve derinden operasyonlarını yürüten terör örgütü lideri Fetullah Gülen yönetimindeki FETÖ/PDY her fırsatta kendisini deşifre eden ya da etmeye çalışan kamu görevlilerine yönelik çeşitli saldırılar yaptı. Devlet içine sızan bu yapı kendi planlarının dışında hareket eden kişileri cezalandırmaktan da geri kalmazken, bu uğurda bir çok cinayetin de altına imza attı. İşte o cinayetlerin en sansasyonellerinden biri Doç Dr. Necip Hablemitoğlu’na yönelik suikasttı. O dönemde bütçesi kamu üniversiteleri tarafından oluşturulan onlarca projede dış temas olarak yer alan Hablemitoğlu, 1999 yılında terör örgütü lideri Fetullah Gülen’i ve onun karanlık yapılanmasını anlatmak için “Köstebek” isimli bir kitap yazmaya başladı. FETÖ-PDY Hablemitoğlu ve kitabı yakın takibe aldı, hatta Fetullah Gülen Hablemitoğlu’na en yakın adamlarından biri olan Mustafa Özcan’ı gönderdi. Özcan, kitabın yazılmaması ve yayınlanmaması karşılığı Hablemitoğlu’na 500 bin dolar teklif etse de olumsuz yanıt alıp geri döndü. Hablemitoğlu’nun ikna edilememesine çok içerleyen Gülen, Özcan’ı bir süre sistemin dışında tutarken, o dönemin emniyet imamı Kemalettin Özdemir devreye sokuldu. Ancak tüm tehditlere rağmen kitabı bastırmaktan vazgeçmeyen Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002 tarihinde evinin önünde gerçekleştirilen silahlı suikast ile öldürüldü.

AHMEK ŞIK VE NEDİM ŞENER

FETÖ/PDY’nin Fetullah Gülen ve karanlık işlerini konu alan kitap ve yayınlara ve bu yayınları yapanları cezalandırmaya yönelik faaliyetleri 2000’li yıllarda da devam etti. Ergenekon Operasyonu ile başlayan ve Balyoz davası ile devam eden süreçte Gazeteci Ahmet Şık ve Nedin Şener’in daha basılmamış kitabına parelelci hakim ve savcıların kararı ile matbaada el konulurken, her iki gazeteci aylarca cezaevinde kaldı. Oda Tv davasında hapis yaptıktan sonra kumpasın ortaya çıkmasıyla birlikte serbest kalan Ahmeş Şık, tahliye olduktan sonra yaptığı açıklamada, “Bu komployu kuranlar cezaevine girecek” dedi. Şık, açıklamasında Fetullah Gülen cemaatine bağlı  (FETÖ/PDY) yetkilileri komplo kurmakla suçladı ve şöyle konuştu: “Bu komployu kuran, yürüten, polisler, savcı ve hakimler bu cezaevine girecek. Onlar buraya girdiğinde bu ülkeye adalet gelecek. O cemaat bağlantılı, o çete bağlantılı adamlar buraya girecek. Çok net söylüyorum. Bu işin sorumluları cemaat bağlantılı... Burada cemaatçi olan herkesi suçlamıyorum. Ama cemaatçi olup da çete gibi çalışan emniyetteki, yargı, bürokratik örgütlenme içindeki adamlardır bunun asli sorumluları.”

TAŞHİYECİLER KUMPASI

FETÖ-PDY’nin yakın geçmişte gerçekleştirdiği operasyonlardan biri de tıpkı Gülenciler gibi Said-i Nursi’nin Risale-i Nur’larını kendisine temel aldığı bilinen Taşiyeciler’e yönelik gerçekleşti. Molla Muhammed ismiyle tanınan Mehmet Doğan, 2005 yılında yazdığı Rumuzul Kur’an 4 kitabında Fetullah Gülen ve cemaatini hedef aldı. Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen basın kuruluşlarının suç ve delil uydurarak ‘kumpas kurmak’la suçlandığı soruşturmanın dayanağı Tahşiyeciler grubuna yönelik düzenlenen operasyonla hapse atılan kişiler, FETÖ-PDY’nin deşifre olmasının ardından yeniden açılan dosya ile özgürlüklerine kavuştu. Samanyolu TV’de dizi çekip kumpasçılara diziden mesaj verdiği ortaya çıkan FETÖ/PDY’nin operasyonunda hapse atılanlar yeniden açılan dosya ile özgürlüğüne kavuştu.  Savcı Bilgin Akpınar, 51 sanığın tamamı için örgüt kurma ve üye olma suçlarından beraatine karar verilmesini, dört sanığın ise ruhsatsız silah bulundurma suçlarından cezalandırılmalarını istedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.