SON DAKİKA
Hava Durumu

'Hadi Koçum' dedi infaz emrini verdi!

MİT'in Susurluk tapelerine göre, Ağar talimatı bizzat verdi. Nurettin Güven, Londra'da Mehmet Kaygısız'ı öldürdü.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2014 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2014 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Hadi Koçum' dedi infaz emrini verdi!
MİT'in Susurluk tapelerine göre, Ağar talimatı bizzat verdi. Nurettin Güven, Londra'da Mehmet Kaygısız'ı öldürdü.

Taraf gazetesi, MİT tarafından bugün duruşması yapılacak olan faili meçhuller davasına gönderilen Susurluk tapelerinin ayrıntılarını yayınlamayı sürdürüyor. Tapelerde eski İçişleri Mehmet Ağar'la ilgili şok iddialar var. MİT ve Emniyet’e çalışan ancak 1995’te devlet içindeki çete tarafından kaybedildiği konuşulan Tarık Ümit ile MİT’çi Mehmet Eymür arasındaki görüşmenin kayıtlarını içeren MİT dökümanına göre, çete yurtdışındaki birçok cinayete de imza attı.

SENDİKACI KAYGISIZ, KİME İHALE EDİLDİ?

MİT’in de her eyleminden haberdar olduğu çete, yargısız infazlarını yurtdışına da ihraç etmiş. Ümit ile Eymür’ün cinayet konuşmaları, Ankara’da bugün görülecek 18 ayrı faili meçhul cinayetle ilgili dava dosyasında yer aldı. Faili meçhullerle ilgili Susurluk tapelerinde Londra’da işlenen Mehmet Kaygısız cinayetine ilişkin ayrıntılar yer aldı. Buna göre, sendikacı Mehmet Kaygısız’ın öldürülmesini çete, ülkücü gruplarla ilişkisiyle bilinen, Malatyaspor Başkanlığı da yapan ve Avrupa ülkelerinde uyuşturucu ve silahlarla yakalanıp hapis yatan işadamı Nurettin Güven’den istemiş.

AĞAR 'HADİ ASLANIM, HADİ KOÇUM' DİYE CESARETLENDİRDİ

Güven, Tarık Ümit tarafından cinayet öncesi “hadi aslanım hadi koçum” denerek motive edilmesi için eski İçişleri Bakanı ve Emniyet Müdürü Mehmet Ağar’ın odasına götürülmüş. Ağar, bu görevi yaparken, tetikçi-kaçakçıya derhal pasaport çıkarmış. Nurettin Güven ise talimatı hızla ve bizzat yerine getirdikten sonra Ankara’yı arayıp “Kaygısız devrildi” bilgisini vermiş. Hızlı yargısız infaza şaşıran Tarık Ümit ise cinayetten sonra “O iş tamam ağabey” diyerek Ağar’ı bilgilendirmiş.

İŞTE O TAPEDEKİ CİNAYET

MİT’in çözümünü yaptığı tapelerde Eymür’le resmî görüşmesinde Tarık Ümit, bu konuyla ilgili şu bilgileri aktarıyor:
“(...) Yok işi oraya getirdik. Bu arada İngiltere’de bana bir liste verdi. O şey işte. Sendika Başkanı Mehmet Kaygısız, Hasan Gül, Yunanistan Sorumlusu Kani Yılmaz. Nurettin’e dedim ki, biraz da gaz verdim Nurettin’e. Mehmet Ağar’a dedim ki ben Nurettin’le görüşüyorum. Adam bize itimat ediyor. İnsan psikolojisi çok enteresan. Şimdi sen bana dersin ki git oğlum şu işi bitir.

BURAYA GETİR KAPALI GÖRÜŞMEYE GEREK YOK

Kendime de 4. adamı bulurum. Güvendiğim adama derim ki Mehmet ağabeynin de...Adam yapar. Ama şenin karşına gelip de tamam mı ‘aslanım koçum’ şöyle bir yaptın mı. Psikolojiek bir şey.
Ben adamı olgunlaştırdım. Mehmet beye dedim ki ‘ağabey senden bir ricam var. Bu adamları....Bu adamların sana gelmesi. ‘Ya aslanım, koçum’ de, bir mahsuru yoksa.
‘Ne demek’ dedi. Babamın işi... aynen tabiri bu. Nerede görüşürüz. ‘Buraya getir, kapalı görüşmeye gerek yok’ dedi. Açtım Nurettin’e ‘hemen atla gel’ dedim, Atladı geldi Ankara’ya. Doğru Mehmet Ağar’ın odasına götürdük.

KARI KIZ KONUŞTU, REKLAM OLMA

‘Tamam, Nuretttin sen kötü bin insan değilsin’ dedi. ‘Senin zararın kendine’ dedi ‘Belli bir yaşa geldin’ dedi. Karı kız konuştu, ‘reklam olma’ dedi. Tamam. ‘Bazı şeylerin vardı. Senden de bunu beklerdim’ dedi. Dedi ki vize problemleriniz vardır, sorun değildir dedi. Çağırdı Aslan’ı (dönemin emniyet üst düzey yöneticisi) pat pasaport. Cumartesi günü gitti kendisi daha Mehmet Ağar sefarete. Cumartesi konsolosluktan Amerikan vizesi aldı. Sabahleyin uçağa bindirdik. Nurettin’i yolladık.
Arkadan bana listeyi verdiler. (tutanakta isteği yazıyor) Ben açtım Nurettin’e ‘Nurettin liste bu’ dedim. Bak dedi ağabey’ dedi, bak dedi. Sana öyle bir müjde vereceğim ki’ dedi. Dedim oğlum akıllı ol...

AĞABEY KAYGISIZ DEVRİLDİ

Çok heyecanlı biliyor musun... hissediyor... Sen git Kürt mahallesine (İngiltere-Londra’da) ağabey onu ara, bunu ara. Şey gelmiş önüne. Telefonu...İki saat sonra Mehmet Kaygısızbom diye. Bizzat kendisi. Oradan voltala.
Bir telefon ettim konuşmadan iki-üç saat sonra. Ağabey dedi. Kaygısız devrildi’ dedi. Ulan ne diyorsun sen. Vallahi dedi. Bir haber aldın mı. ‘Ağabey kendim devirdim’ dedi.

AĞAR BİLE İLK ANDA İNANAMADI

Dedim ‘yaralı maralı’. ‘Mümkün değil’ dedi. Onu kimse kurtaramaz. Ulan şimdi gece arayayım mı? hani öldü mü. Ölmedi mi?... Bizim Düzceli bir arkadaşımız var şeyde, İngiltere’de. Açtım ona telefon ‘Hemen Kürt mahallesine git. Böyle böyle bir hadise oldu mu öğren bana’ dedim, haber ver. Yarım saat sonra ‘ağabey adam ölmüş’ diye aradı. ‘Kim öldürmüş’ dedim. ‘Abi acayip dedikodu var. Nurettin Güven kendi vurmuş’ dedi. Açtım Mehmet Ağar’a telefon. Ağabey dedim bir tanesi vurulmuş. ‘Yapma ya’ dedi. Vallahi dedim. Aman....bak şimdi işler iyi gidiyor ağabeyciğim. Bu arada....
MEHMET EYMÜR: Güzel işler yani. Böyle buna hiç kimsenin bir diyeceği yok...
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.