SON DAKİKA
Hava Durumu

Hakkari'de çatışma: 5 şehit, 4 PKK'lı öldürüldü...

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar ile Aktütün köyü arasında bulunan Sılo yaylası (Gepişti) kırsalında güvenlik güçleri ile t

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2012 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2012 20:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar ile Aktütün köyü arasında bulunan Sılo yaylası (Gepişti) kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 5 askerin şehit olduğu, 1 askerin de yaralandığı belirtildi. Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, Çatışmanın ardından 4 teröristin öldürüldüğünü, 4 teröristin yakalandığını, 2 teröristin ise güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı.

CİHAN - Bölgeye skorsky helikopterlerle çok sayıda özel eğitimli askerlerin gönderildiği ve Gelişen, Uslu köylerinde ve diğer köylerden getirilen çok sayıda geçici köy korucuların çatışma bölgesine gittiği ve operasyonlara katıldığı bildirildi.
Aynı zamanda çatışma bölgesine 2 kobra tipi helikopterlerin gönderildiği ve helikopterlerin bölgede yoğun bombardıman altına aldığı ve bölgede bulunan Derecik, Aktütün ile Bayrak tepe ve Gelişen karakollarından bölgeye yoğun obüs, havan ve top artışlarının yapıldığı kaydedildi.

Şehitlerden 4'ünün isimleri belli oldu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Ortaklar ile Aktütün köyü arasında bulunan Sılo yaylası (Gepişti) kırsalında askerler ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Olayda şehit olan 5 askerden dördünün kimlikleri belirlendi. Şehit olan askerlerin kimlikleri şöyle; Üsteğmen Gökhan Korkut, uzman çavuşlar Mehmet Bostancı, Bekir Çavuş, Bilal Akgün.

Hakkari Valiliği: 10 terörist etkisiz hale getirildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar ile Aktütün köyü arasında bulunan Sılo Yaylası (Gepişti) kırsalında, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 5 asker şehit olurken, 1 asker ise yaralandı. Devam eden çatışmalarda 4'ü ölü, toplam 10 terörist etkisiz hale getirildi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Şemdinli ilçesi kırsalında halkımızdan alınan bilgiler doğrultusunda yürütülen geniş çaplı operasyonlar neticesinde, silahları ile birlikte 4 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1'i yaralı olarak toplam ise 6 terörist sağ olarak ele geçirildi. Derecik kırsalında sürdürülen operasyonlarda teröristlerle girilen çatışmada 5 asker de şehit oldu bölgede operasyonlar devam ediliyor." denildi.

Bölgede çatışmaların devam ettiği ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.