SON DAKİKA
Hava Durumu

Hanefi Avcı'dan bomba iddialar

Eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, bugün tanıtımı olacak olan ‘Cemaatin İflası’ isimli kitabında paralel yapıya dair bilinmeyen gerçekler

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2015 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2015 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hanefi Avcı'dan bomba iddialar
Eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, bugün tanıtımı olacak olan ‘Cemaatin İflası’ isimli kitabında paralel yapıya dair bilinmeyen gerçekleri ve perde arkasındakileri anlattı.

Paralel yapının telefonlarını dinlediği pek çok kişiye özel hayatına dair bilgilerle şantaj yaptığını onurlarını zedeleyecek şekilde sosyal medyada paylaştığına kitabında değinen Avcı, örgütün yargı mensupları da dahil çok sayıda makama ses kayıtları ve fotoğrafları kullanarak tehdit yoluyla istediğini yaptırdığını söyledi.

Avcı kitabında paralel yapının ikinci yöntem olarak ise telefonlardan elde ettikleri bilgiyi kullanarak ihbarlarda bulunduklarını yazdı. Pek çok kişinin yine ihbar yoluyla ifşa edildiğini ve paralel yapıya mensup müfettişler tarafından disiplin suçları adıyla pek çok kişinin tayininin yapıldığını sözlerine ekledi.

Paralel yapının, Balyoz, Ergenekon, Casusluk, Fuhuş gibi operasyonlarda da hilecilik yaptığını; ordu içindeki sayısı azımsanmayacak düzeyde olan gruplarının desteğini alarak yüzlerce askeri belgeyi zanlıların adreslerine koyduklarını anlattı.

 

 GÖREVDEN ALINMALAR DARBEYİ ÖNLEDİ

18 Aralık operasyonu ile İstanbul Emniyeti'nin kilit şube müdürlerinin görevden alınmasının, Paralel yapının 25 Aralık darbe planını önlediğini söyleyen Avcı, darbe planlarının içinde mahkeme kararlarını ileri sürmek ve Başbakan’ın yakınlarını dahi tutuklamak olduğunu belirtti.

İRAN CASUSU DİYECEKLERDİ

Çok sayıda tutuklama ile hükümetin düşürülmesinin hedeflendiğini belirten  ve esas büyük davanın bundan sonra hayata geçirilmesinin planlandığını, bunun da Selam-Tevhid davasını ortaya atmak olduğunu vurgulayan Avcı sözlerini şöyle sürdürdü: ,“İkinci adımda üst düzey bürokratlar, bakanlar ve MİT Müsteşarı dâhil hepsi İran casusluğu yapmak iddiası ile tutuklanacaktı. Türkiye genelinde İKK faaliyetleri adı altında yapıya muhalif herkes susturulacaktı. Belirli suçlar isnat edilerek tüm toplumun hizaya getirilmesinin planlandı.”

İSTİHBARAT, İKK DOSYALARINI AÇSIN
Türkiye genelinde emniyet istihbarat birimleri, tüm kamu kurumları, siyasi partiler, STK, üniversiteler, basın mensupları, odalar, borsalar, dini gruplar, cemaatler ve kanaat önderleri ile ilgili tüm bilgilerin toplandığını kitabında anlatan Avcı, dinlenen ve takip edilen şahısların en mahrem sırlarına ulaşıldığını ve bunların dosyalar halinde hazırlandığını kaydetti.

Kitapta anlattıklarının abartısız gerçekler olduğunu vurgulayan Avcı, İstihbarat Teşkilatı'nın İKK bilgilerini açtığı takdirde herkesin planlananları net şekilde göreceğini dile getirdi.

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.