SON DAKİKA
Hava Durumu

Hayaller Küba, gerçekler ABD

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun, çocuğunu Amerika vatandaşı olması için Virginia’da dünyaya getirdiği ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2015 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2023 22:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hayaller Küba, gerçekler ABD

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun, çocuğunu Amerika vatandaşı olması için Virginia’da dünyaya getirdiği ortaya çıktı.
 

Danışman kadrosuna akrabalarını alması nedeniyle tartışmalara konu olan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun çocuğunu Amerikan vatandaşı olması için Virginia eyaletinde dünyaya getirdiği öğrenildi. Altaca, 7 Haziran seçimleri öncesinde eşi gazeteci- yazar Yusuf Kayışoğlu’nun işten çıkarılması üzerine, “Hakkımız yenildi” sözleri ile kampanya yürütmüştü. Tuncelili olan ve CHP’nin Alevi kontenjanı ile meclise giren Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve eşi  Yusuf Kayışoğlu’nun “mağduruz biz”, “hakkımızı yediler” sözleri gazetelerin köşe yazarları tarafından da gündeme taşınmıştı. Memleketine gittiğinde, yıkılan ahşap evinin duvarları önünde fotoğraf çektirerek, “halktan biri olduğu” vurgusu yapan vekil, “Çocuğunun neden Amerikan vatandaşı olmasını istedi” sorusunu yanıtsız bıraktı.
DANIŞMAN KADROSU AİLE MECLİSİNDEN OLAMAZ
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, danışman kadrosunda da abisi ve eşinin yeğenine yer verdiği için CHP tabanının da tepkisini çekmişti. Milletvekillerinin danışman kadrosunda akraba çalıştıramayacaklarına dair madde, hizmet sözleşmesinde şu ifade ile açıkça yazılmıştır: Hizmet sözleşmesi 4. Madde (a) fıkrasına göre, milletvekili danışmanının yüksek eğitim görmüş olması, (e) fıkrasına göre de ikinci derece yakınlık dahil olacak şekilde kan ve sıhni hısım olmaması gerekir.
NURHAYAT ALTACA: “TABİİ ABİMLE ÇALIŞACAĞIM”
Kadroda akrabalarına yer vermesine ilişkin, “güvendiği insanlarla çalışmak istediği”ni söyleyen vekil Altaca, daha evvel yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Yardımcı personelim, 2011 seçimlerinde de birlikte çalıştığımız abim Yeşil Altaca'dır. Birinci danışmanım eski milletvekilimiz Sena Kaleli'nin de danışmanı olan Sevgi Uyar, ikinci danışmanım ise eşimin yeğeni olan Duygu Yeşildağ...”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.