SON DAKİKA
Hava Durumu

Hayırlı olsun Yeni Türkiye

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve dolayısıyla başbakan adayının Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu açıkladı...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2014 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2014 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hayırlı olsun Yeni Türkiye
Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve dolayısıyla başbakan adayının Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu açıkladı...

 

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin yeni genel başkanını ve Başbakanı açıkladı: Ahmet Davutoğlu... İşte Erdoğan'ın o konuşması:
3 dönem kuralı bugüne kadar bozulmadı inşallah bundan sonra da bozulmayacak. Elbette ki bu siyaseti bırak anlamına gelmiyor. Bu diyor ki sen 3 dönem parlamentoda görev yap, bir dönem ara ver, sonra devam et. Parti kademelerinde devam etmeye engel değil. Çalışmak isteyene alan bol. Parlamentoya giriş çıkışta biz tüzüğümüze bunu koyduk.
Bir CHP, bir MHP bunu yapamadı. 16-17 senedir orada çakılı kaldı. Millet istemiyor, anlamıyorlar. Bizim daha önce söylediklerimizi CHP'de muhalefet söylüyor. Partimiz iktidara geldiğinde genel başkan ve başbakan ayrıydı. Biz bunun sıkıntılarını yaşadık. Maalesef o günler bizim için zor süreçti. Yeni süreçte genel başkan ile başbakanın aynı kişi olmasını önemli bir kriter olmasını istedik. Yine istişarelerde isimleri zikredilen bazı isimler bu kriterlere takıldı.
Adayımız liyakat ve hassasiyet kriteri göz önüne alınarak belirlenmiştir. Her kademedeki her bir arkadaşımız süreci son derece şeffaf bir şekilde izlemiştir. İstişarelerin ne kadar sağlıklı işlediğini onlar da gördü, ben de. Bütün birimlerimizdeki kardeşlerimizin düşüncelerini aldık ve geldiğimiz nokta bugün MYK'da da değerlendirildi.
Allah'a hamdolsun tam da tahmin ettiğimiz gibi bir değil, iki değil çok sayıda arkadaşımız bu kutlu görev için öne çıktı. Bir başka konu, süreci dostluk ve kardeşlik hukuku içinde belli bir noktaya getirdik. Çok şeyler yazıldı, çizildi. Mümkün olduğu kadar bunları duymadan götürmeye çalıştık. Bu hareketin birliği, beraberliği her şeyin üstündedir.
Meydanlarda bir şeyi ısrarla söyledim, "Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" dedim. Partimiz içinde nifak çıkması için ellerini ovuşturanlar oldu. Medyada AK Parti içinde çatışma çıkması için gayret gösterenler oldu. Belli çevrelerde gayret gösterenler oldu. Ancak şunu kimse unutmasın ki, bunların hepsini biliyoruz.
Değerli kardeşlerim, aziz milletim AK Parti'nin olağanüstü kongresine girecek kişi Dışişleri Bakanımız Konya milletvekili Ahmet Davutoğlu kardeşimdir. Ahmet Davutoğlu kardeşimizin bu görevlere aday olmasında paralel yapıyla mücadele azmi ve kararlılığı da önemli bir etken olmuştur. İnanıyorum ki bu mücadeleyi birlikte yapacağız, Cumhurbaşkanı olmam paralel yapıyla mücadelemi asla aksatmayacak.
Sayın Ahmet Davutoğlu, paralel yapının gayesini de niyetini de çok iyi gördü. Bu mücadeleyi birlikte yürütmenin önemine de inanıyorum. Kabinenin Sayın Ahmet Davutoğlu ile birlikte ayın azimle mücadele edeceğine inanıyorum.
Davutoğlu'nun yanında olacağım, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Cumhurbaşkanı olmak paralel yapıyla mücadelemi asla aksatmayacaktır. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu tür unsurlara karşı başta şahsım olmak üzere, gerek kabinemiz, parlamentodaki tüm grubumuzun bu desteği vermesi inanıyorum ki 2023 Türkiye'sinin çok daha farklı konuda güçlenmesine fırsat tanıyacaktır.

BÜYÜK ONUR DUYUYORUM

Davutoğlu, "Sayın cumhurbaşkanım, değerli dava arkadaşlarım, sizleri ve bütün vatandaşlarımızı saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Sayın cumhurbaşkanım, zatıalinizin öncülüğünde, yoğun istişareler neticesinde böylesi bir kutlu göreve aday gösterilmiş olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Bu vesileyle zatıalinize MYK üyesi kardeşlerime dostlarıma, il başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, istişarelere katılmış olan kadın ve gençlik kolları üyelerimize teşekkür ve minneti bir borç biliyorum" dedi.

4 ÖNEMLİ GÖREVLE START ALACAK

Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu, Seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da dikkatle üzerinde durduğu 4 görevde gereken adımları atacak:
Paralel yapı ile mücadele
Yeni anayasa
Yeni Türkiye
Çözüm süreci.

DAVUTOĞLU KİMDİR?

1959 yılında Konya'nın Taşkent ilçesinde doğan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirdikten sonra, 1983-84 eğitim öğretim yılında Boğaziçi Üniversitesi'nin Ekonomi ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerini çift ana dal programıyla (ÇAP) bitirdi. 1 Mayıs 2009'da Başbakan Erdoğan tarafından Dışişleri Bakanlığı'na atandı.

EVDE BAKAN SARE HANIM

Eşinin bakan olması sonrası bir çok yardım ve sosyal destek kampanyasında yer alan Sare Davutoğlu, kürtaj karşıtı platformlarda da yer aldı. Başbakan Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak'ın da doktoru olan Sare Davutoğlu halen İstanbul'da özel muayenehanesinde doktorluk hizmeti vermeye devam ediyor. Bir röportajında Ahmet Davutoğlu eşinden bahsederken "Evin her türlü bakanı Sare Hanım'dır. Ben evin sadece bakılanıyım" demişti.

'TAYYİP AMCA BABAMI İŞTEN AT'

Ahmet Davutoğlu'nun şu an 14 yaşında olan üçüncü çocuğu Hacer Büke Davutoğlu, 2009'da, Başbakan Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak, babasını işten atmasını istemişti. 9 yaşında iken kaleme aldığı mektupta, babasını görememekten yakınan ve bu duygularını tuttuğu günlüklerde de anlatan Hacer, "Tayyip amca, babam işini iyi yapamıyor, onu işten atın lütfen" ifadelerini kullanmıştı. Hacer Büke Davutoğlu, aynı yıl, Türk hükümetinin, Gazze'ye ilişkin çabalarının, İsrail'e yönelik sert eleştirilerinin yurtdışında yankıları sürerken Financial Times gazetesi, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Dış Politika Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu ile ilgili bir anekdota da yer verdi. Gazeteye göre, Kahire ve Şam'da sekiz gün süren görüşmelerden sonra Türkiye'ye dönen Davutoğlu, kızının eleştirisiyle karşılaştı. Hacer Büke Davutoğlu, babasına "Her gün seyahat ediyorsun, seni göremiyoruz ama hala öldürülen çocuklar var. İşini yapmıyorsun" diye çıkıştı.

4 YAŞINDA ÖKSÜZ KALDI
Davutoğlu
'nun çocukluk yılları zorlu geçti. Annesi Memnune Hanım'ı kaybettiğinde henüz 4 yaşındaydı. Konya'nın küçük bir Türkmen kasabası olan Taşkent'te nakliye işleri ve kunduracılıkla uğraşan babası Mehmet Bey, kısa sürede yeniden evlendi. Babasının tek oğlu olan Ahmet, üvey annesi, Sefure hanımı çok sevdi. Ona hep "Anne" diye seslendi. Ahmet Davutoğlu üvey annesini hep şükranla andı ilk kızına ise üvey annesinin ismini verdi.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.