SON DAKİKA
Hava Durumu

Hazırlayın çekirdekleri eğlence yeni başlıyor!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk seçimine Millet İttifakı adı altında büyük bir iddiayla girip seçimlerden hüsranla ayrıla

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2018 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2018 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hazırlayın çekirdekleri eğlence yeni başlıyor!
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk seçimine Millet İttifakı adı altında büyük bir iddiayla girip seçimlerden hüsranla ayrılan CHP ve İYİ Parti’de her yer toz duman. CHP’nin tabandan gelen değişim isteğine karşı genel merkez, 'Çanakkale geçilmez'i oynarken, İYİ Parti’de ise eleştirileri öne süren Genel Başkan Meral Akşener önce istifa etti, ardından Olağanüstü Genel Kurul kararı aldı. İki siyasi partideki baş döndüren gelişmeler ve tebessüm ettiren adımlar, önümüzdeki günlerde daha da eğlenceli bir hal alacak gibi görünüyor.
Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerinin yapıldığı 24 Haziran tarihinden beri bir yandan yeni sistemle tanışmanın ve sisteme adapte olmanın heyecanını yaşarken diğer yandan da muhalefette her seçimin ardından yaşanan iktidar ve koltuk savaşlarını izliyor. Tüm seçimlerin ana kaybedeni konumundaki CHP’de, seçimden hemen sonra başlayan değişim rüzgarları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile partinin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce taraftarları arasında adeta aşık atışmasına dönüşmüş durumda. Her gün iki tarafın yaptığı hamleler ve ortaya koyduğu açıklamalar kamuoyunda tebessümle karşılanıyor. 9 seçim kaybetmiş bir genel başkan, rakibini koltuk sevdalısı olarak tanımlarken, değişimciler ise Kılıçdaroğlu’nu her ne olursa olsun koltuğu bırakmamakla suçluyor.
İMZA KAVGASI SÜRÜYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve genel merkez yönetiminin olağanüstü kurultay çağrılarına direnmesi üzerine Muharrem İnce taraftarlarının başlattığı imza toplama çalışması iki grubu karşı karşıya getirdi. Muhalifler imza sayısının 600’ü geçtiğini ileri sürerken, genel merkez toplanan imzaları istedi. Muhalifler ise imza atanları baskı altına alarak imzalarını çekmelerini engellemek için süreyi sonuna kadar kullanmak istiyor.  CHP’de olağanüstü kurultay için 625 imza gerekiyor. Ancak genel merkez imza toplama işinden oldukça rahatsız olacak ki imza verenlerin imzalarını geri çekmek için çalışma başlattı. Onarım adı verilen çalışma ile imza verenleri ikna etmeye çalışan mevcut yönetime parti tabanından oldukça büyük tepki var.  Bu arada CHP’de olağanüstü kurultayda Haluk Pekşen’de aday olacağının sinyalini verdi.
BURSA ÖRGÜTÜ DE KAYNIYOR
Bursa’da da mevcut delegelerin yarısı değişim için imza verirken, İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un imzaları geri aldırmak için çalışma yapacaklarını açıklaması parti içinde sarsıntı yarattı. Milletvekilleri ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in imza vermemesi de tabandan oldukça tepki çekti. Önümüzdeki günlerde CHP’deki tartışmaların daha da hararetleneceği ve olağanüstü kurultay kavgasının nereye varacağı merak ediliyor.
AKŞENER BOMBASI
Millet İttifakı’nın diğer ortağı olan İYİ Parti’nin Afyon buluşmasında Meral Akşener’e yönelik eleştiriler, istifa getirdi. Akşener, yapılan eleştirileri gerekçe gösterip önce istifa etti. Ardından gelen tepkiler üzerine olağanüstü kurultayı toplayacağını ve aday olmayacağını açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in istifa kararı almasında, partisinin milletvekili adayı Adnan İslamoğulları'nın: “Yola çıktık, yarı yolda bıraktın. Madem, sen seçim kaybetmedin, sana olan inanma duygusunu yok ettin" şeklindeki paylaşımının etkili olduğunu iddia edildi. Yine Yusuf Halaçoğlu ve Musavat Dervişoğlu’nun sert eleştirilerinin de istifada etkili olduğu ileri sürüldü. İYİ Parti’deki gelişmelerin ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, geri dönmek isteyenler olması halinde bunu değerlendirebileceklerini belirterek İYİ Parti milletvekillerine açık kapı bıraktı.
BEKLENEN GELİŞME
Seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in, partisinin beklenenin çok altında bir oy alması, partinin geleceğini tartışmaya açmıştı. Hedefi kalmayan partinin kısa sürede dağılacağı iddiaları dilden dile dolanırken, TBMM açılışında bazı milletvekillerini MHP lideri Devlet Bahçeli’nin elini öpmesi ve odasına gitmesi tartışmaları alevlendirmişti. Partinin beklenen sonucu alamaması nedeniyle bir çok il ve ilçe teşkilatında istifalar peş peşe gelirken, kamuoyunda milletvekillerinin hangi partilere gideceği ile ilgili tahminler konuşuluyor.  İYİ Parti üst yönetiminde büyük sarsıntılar devam ederken il ve ilçe örgütlerindeki çekişmede her geçen gün daha fazla kamuoyuna yansıyor. Bursa’da İl Başkanlığı koltuğu için adeta bir savaş yaşandığı ifade ediliyor. İYİ Parti’den kopma noktasına gelen Ülkücülerin MHP’ye dönmek için yol aradıkları da ileri sürülüyor.  Her iki partide başlayan kavganın önümüzdeki günlerde daha da alevlenmesi bekleniyor. Vatandaşlara ise çekirdeklerini alıp bu şenliği izlemek kalıyor.
Alpaslan YILDIZ 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.