SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP saldırıları için özel birim kuruldu

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana ve Mersin'de HDP binalarında meydana gelen patlamalarla ilgili, emniyet, jandarma ve MİT'in dahil olduğu özel

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2015 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2015 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
HDP saldırıları için özel birim kuruldu
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana ve Mersin'de HDP binalarında meydana gelen patlamalarla ilgili, emniyet, jandarma ve MİT'in dahil olduğu özel bir birim kurulduğunu açıkladı.
Bakan Çelik, Adana Valisi Mustafa Büyük'ü ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Adana’da HDP’nin il başkanlığının da bulunduğu binada Seyhan İlçe Başkanlığına ve Mersin’de HDP İl Başkanlığına eş zamanlı bir saldırı gerçekleştirildiğini belirterek, "Şimdi sayın valimiz ve emniyet müdürümüz ile jandarma komutanımız ile bölge başkanımız ile ilk değerlendirmeyi yaptık. Elimizde bir takım bilgiler var ama şuanda detay vermemiz doğru değil kesinleştirene kadar araştırmalar sürecek. Tabi saldırının eş zamanlı olması dikkat çekici. Adana’da 3 tane yaralı var sağlık durumlarını ciddi şekilde takip ediyoruz" dedi.
Bu saldırılarla ilgili özel bir ekip kurulduğunu ve içinde istihbarat, terör, bomba ekibi ve olay yeri inceleme ekibinden oluşan tek görevi bu saldırının nasıl gerçekleştirildiğini ve kimler tarafından yapıldığını açığa çıkarmak üzerine çalışma yapacağını ifade eden Bakan Çelik, "Şu anda değerlendirdiğimiz en önemli husus eş zamanlı olarak gerçekleşmiş olması. Tabi her halükarda bir partiye yapılan saldırı bütün siyasi partilere yapılmış demektir. HDP teşkilatına geçmiş olsun diyoruz. Bu saldırı karşısında tüm siyasi partiler bir dayanışma içerisindedir. Ve hangi parti saldırıya uğrarsa o partinin yanındadır" dedi.
Olay açığa çıkana kadar vatandaşlara sükunetle beklemeleri çağrısında bulunan Bakan Çelik, şunları kaydetti:
"Bu olayla beklenen provokasyonlara alet olmamalarını tavsiye ediyoruz. Herkes şu anda olayın açığa çıkması için görevini yapıyor. Maalesef bazı siyasetçiler son derece sorumsuz açıklamalar yaptılar. Ellerinde hiçbir bir belge olmadan birbirlerini hedef gösteren açıklamalara girişmek doğru değildir. Kamuoyunu da yanıltır. Yarın da mahcup olurlar. Kuşkusuz ki herhangi bir siyasi partiye yapılan bu saldırıyı Adana'daki seçim sürecine yapılmış kabul ediyoruz. Türkiye'deki seçim sürecine yapılmış kabul ediyoruz. Bütün siyasi partilere yapılmış kabul, ediyoruz, demokrasiye yapılmış kabul ediyoruz."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.