SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP'li Baluken, Aydoğan ve Birlik tutuklandı

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP Grup Başkanvekili Baluken, HDP Diyarbakır Milletvekili Aydoğan ve HDP Şırnak Milletvekili Bir

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
HDP'li Baluken, Aydoğan ve Birlik tutuklandı
Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP Grup Başkanvekili Baluken, HDP Diyarbakır Milletvekili Aydoğan ve HDP Şırnak Milletvekili Birlik, tutuklandı.

Terör soruşturması kapsamında gece Ankara'da gözaltına alınan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, getirildiği Bingöl'de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


Hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında Ankara'da polis ekiplerince gece evinde gözaltına alınan ve getirildiği Bingöl'de adliyeye sevk edilen Baluken'in savcılıkça ifadesi alındı.


Daha sonra tutuklanması talebiyle mahkemeye çıkarılan Baluken tutuklandı.



Terör örgütü propagandası ve örgüt adına suç işlemekle suçlanıyor

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, "Suçu ve suçluyu övmek, terör örgütü propagandası, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını alenen aşağılamak" ile suçlanıyor.



Nursel Aydoğan ve Leyla Birlik tutuklandı

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ile HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Şırnak'ta nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.