SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP'li vekillerin 7 gün süresi var!

Dokunulmazlık fezlekelerinin savcılıklara ulaşmasının ardından ilk çağrı kâğıtları, Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında Van’da hazırlandı

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
HDP'li vekillerin 7 gün süresi var!
Dokunulmazlık fezlekelerinin savcılıklara ulaşmasının ardından ilk çağrı kâğıtları, Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında Van’da hazırlandı
 

 

 



Bakanlığı'nın TBMM ve Başbakanlık'taki fezlekeleri de başsavcılıklara ulaştırma işlemi tamamlandı. Bu çerçevede ilk ifadeye çağrı kağıtları Van Başsavcılığı'nda hazırlandı. Başsavcılık, Selahattin Demirtaş'ın 2, FigenYüksekdağ'ın 5, Pervin Buldan'ın 3, Lezgin Botan'ın 5, Tuğba Hezer Öztürk'ün 4,Adem Geveri'nin 3, Bedia Özgökçe Ertan ile Nadir Yıldırım'ın 1'er fezlekesi nedeniyle çağrı kağıtlarını hazırladı. Çağrı kağıtları milletvekillerinin Merkezi Nüfus İdare Sistemi'ndeki (MERNİS) adreslerine gönderiliyor.

7 GÜN SÜRELERİ VAR
Bu kapsamda HDP'nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çağrı kağıdı önce Diyarbakır Başsavcılığı'na gönderilecek. Diyarbakır Başsavcılığı ifade çağrısını Emniyet Müdürlüğü'ne iletecek. Emniyet bu kağıdı ilgili karakol polisleri aracılığıyla Dicle Vadi Evleri'nde oturduğu bilinen Demirtaş'a tebliğ etmeye çalışacak. Milletvekillerine gönderilecek çağrı kağıtlarında, vekilin adresinin ifadeye çağıran başsavcılığa uzaklığına göre süre tanındığı belirtilecek. Bu kapsamda Van Başsavcılığı, adresi Van dışında bulunan vekillere en fazla 7 gün savunma süresi tanıdı. Vekillere gönderilen çağrı kağıtlarında, savunma için savcılığa gelmemeleri halinde haklarında "zorla getirme kararı" çıkarılacağı uyarısına yer verildi.

Milletvekillerinin MERNİS adreslerinde bulunamayıp tebligat yapılamaması halinde önce "zorla getirme" kararı çıkarılacağını belirtildi. Bu karara göre polis vekillerin evlerine giderek zorla getirmek üzere kontrol yapacak. Milletvekilleri yine bulunamadığında çağrı kağıtları Ankara Başsavcılığı'na gönderilerek Meclis'teki adreslerine tebligat yapılması istenecek.

GEÇEN YIL 'DOKUNUN' DEDİLER

Öte yandan, ifade vermeye gitmeyeceklerini açıklayan HDP'li vekillerin 29 Temmuz 2015'te dokunulmazlıklarının kaldırılması için topluca TBMM Başkanlığı'na başvurdukları ortaya çıktı.











KAYNAK SABAH
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.