SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP'nin son kalesi Rusya!

Türkiye ile yaşanan Rus uçağı krizini fırsat bilen Selahattin Demirtaş soluğu Rusya'da aldı.     Rusya Devlet Başkanı Vlad

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2015 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2015 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
HDP'nin son kalesi Rusya!
Türkiye ile yaşanan Rus uçağı krizini fırsat bilen Selahattin Demirtaş soluğu Rusya'da aldı.
 

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'deki mevcut yönetimin er ya da geç değişeceğini belirterek, Türk halkı ile ilişkilerin bozulmasını istemediklerini vurguladı. Rus lider, "Biz, Türk halkını dost olarak kabul ediyoruz. Türk halkı ile ilişkilerimizin bozulmasını istemiyoruz. Türkiye'deki mevcut yönetime gelecek olursak, hiçbir şey ilelebet devam etmez" diye konuştu. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Putin'in bu sözlerinden umutlandı ve günlerdir tartışmalara konu olan Rus uçağının düşürülmesi krizini de fırsat bilerek Rusya'ya gitme kararı aldı.

 
MOSKOVA'DA TEMSİLCİLİK AÇACAK
Demirtaş yaptığı açıklamada, çarşamba günü Rusya'nın başkenti Moskova'ya gideceğini belirtti. Rusya'da partilerinin temsilciliklerini açacaklarını kaydeden Demirtaş, Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile de görüşeceğini aktardı. Demirtaş, "Biz etkiliyiz, gücümüzü kullanmak istiyoruz. Çarşamba günü Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşeceğiz. Moskova'da temsilcilik de açacağız" ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.