SON DAKİKA
Hava Durumu

Hem suçluyor hem görüşüyor

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2011 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2011 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD'nin Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi'ne suikast planlamakla suçladığı İran'la bu konuda üst düzey gizli bir görüşme yaptığı ortaya çıktı.

İki ülke arasında diplomatik ilişki bulunmamasına rağmen, ABD'nin BM'deki Daimi Temsilcisi Susan Rice, İranlı yetkililerle "suikast planıyla" ilgili bir görüşme yaptı. ABD'li yetkililer iki ülke arasında böyle bir görüşme olduğunu doğrularken, detaylar hakkında bilgi vermedi.

ABD Başkanı Barack Obama ise, dün yaptığı açıklamada, "suikast planının" Tahran yönetiminin üst düzey kanadının bilgisi dahilinde olduğunu savundu. Obama, suikast planıyla ilgili güçlü kanıtlar bulunmamasına rağmen açıklamasıyla dünya liderlerini İran'ın bu tür bir eylem içinde Trbet olduğuna inandırmaya çalıştı.

BU BİR TERÖR FİİLİ 
Ancak Obama, İran dini lideri Ayettulah Ali Hamaney veya İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın söz konusu suikast planından haberleri olup olmadığını ise söyleyemedi. Obama, Tahran yönetiminin "tehlikeli ve saldırgan davranışlar" içinde olduğunu belirterek, ABD'nin bu teşebbüsü terör saldırısı olarak değerlendirdiğini söyledi.

KUDÜS GRUBU'YLA BAĞLANTISI KANITLANAMIYOR
ABD, Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi'nin öldürme hazırlığında olduğu için tutukladığı "yaralı yüz" kod adlı İranlı Monssor Arbabsiar'ı Devrim Muhafızları'nın Afrika'daki kanadı Kudüs Grubu'ya ilişkisi olduğunu iddia ediyor.

ÜÇÜNCÜ ÜLKE GİZLİ SERVİSİNİN PARMAĞI OLABİLİR
Ancak ABD bu iddiasını kanıtlamakta zorlanıyor. Terör uzmanları, Hamaney ve Ahmedinejad'ın bu plan içinde olmalarının zor olduğunu ancak bu eylem planını, Kudüs Grubu içinde olan asilerin ya da üçüncü bir ülkenin istihbarat servisinin Ortadoğu'da savaş çıkarmak için hazırlamış olabileceğini savunuyor.

ntvmsnbc

İlgili haberler: http://sehirmedya.com/siyaset/suikast-plani-komplo-kokuyor/
http://sehirmedya.com/siyaset/irana-suikast-suclamasi/
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.