SON DAKİKA
Hava Durumu

Hendekçiler zorla çıkardı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, sokağa çıkma yasağı ilan edilen 5 mahalledeki aileler, terör örgütü PKK mensuplarının tehdit ve baskıları nedeniyle evlerini terk ediyor. Kimileri evlerinden alabildikleri eşyalarını otomobil, traktör ve el arabasına yüklerken kimi vatandaş da hasta yakınlarını tekerlekli sandalye ile ilçeden çıkardı. ( Stringer - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2016 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2016 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hendekçiler zorla çıkardı!
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, sokağa çıkma yasağı ilan edilen 5 mahalledeki aileler, terör örgütü PKK mensuplarının tehdit ve baskıları nedeniyle evlerini terk ediyor.
 

 

Bir grup teröristin gelerek hendek kazması, barikat kurması üzerine Sur Kaymakamlığınca sokağa çıkma yasağı uygulanan Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahalleleri ile Melikahmet Caddesi'nde yaşayan vatandaşlar, örgüt mensuplarınca tehdit edilmeleri üzerine yanlarına aldıkları bazı eşyalarla evlerinden ayrılıyor. Kadın, yaşlı demeden soğuk havaya rağmen kucaklarındaki çocuklarla gözyaşları içinde mahallelerinden ayrılmak zorunda kalan vatandaşlar, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

 
"BİZE ÇIKIN DEDİLER"
Eşi cezaevinde olan 4 çocuk annesi N.A, teröristlerin kazdıkları hendeklerden dolayı çocuklarıyla kaçmak zorunda kaldığını söyledi. Teröristlere tepki gösteren N.A, şöyle konuştu: "Kiracıyım, elektrik ve su parasını dahi ödeyemiyorum, nereye gideceğim, 4 çocuğumla kim beni kabul eder? Gidebileceğimiz hiçbir yer yok. Hendeği kazanlar bize 'çıkın' dedi. Eşyalarımızı almamızı engellediler. Yeni aldığım televizyonun taksidini daha bitirememiştim. Bize sadece 'evlerinizi boşaltın, çıkın' dediler. Sabah kahvaltı yapıyorduk, bırakmadılar çayımızı içelim. Eşyalarımızı alıp çıktık." Kaymakamlıkça kamu düzeninin tesis edilmesi, vatandaşın can güvenliğinin korunması, kazılan hendeklerin kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması için saat 11.30 itibarıyla ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilen söz konusu 5 mahallenin bazı yerlerinde de güvenlik güçlerince operasyon başlatıldı.

 

Sur'daki terör saldırıları

Sur'daki terör saldırıları

Sur'daki terör saldırıları

Sur'daki terör saldırıları

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.