SON DAKİKA
Hava Durumu

'Her türlü tedbir alındı'

Sağlık Bakanı Akdağ, DAEŞ'e yönelik "Fırat Kalkanı" operasyonu kapsamında, sahra hastaneleri, Ulusal Tıbbi Kurtarma Ekipleri ve ambulans sayısı

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2016 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Her türlü tedbir alındı'
Sağlık Bakanı Akdağ, DAEŞ'e yönelik "Fırat Kalkanı" operasyonu kapsamında, sahra hastaneleri, Ulusal Tıbbi Kurtarma Ekipleri ve ambulans sayısı itibariyle Gaziantep'te her türlü tedbirin alındığını bildirdi
 

 

 

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ve beraberindeki heyeti kabulünün ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde DAEŞ'e yönelik düzenlediği Fırat Kalkanı operasyonu ile birlikte bölgede sağlık alanında ne gibi hazırlıkların yapıldığının sorulması üzerine Akdağ, Gaziantep Valiliğinin talebiyle bir hazırlık yapıldığını ifade etti. Akdağ, "Sahra hastanelerimiz, Ulusal Tıbbi Kurtarma Ekiplerimiz (UMKE) ve ambulans sayımız itibariyle Gaziantep'te çok ciddi bir kapasite artışı gerçekleştirildi." diye konuştu.


Akdağ, bunların hiçbirine ihtiyaç olmamasını arzu ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:


"Tedbirlerimizi almış durumdayız. Bizden Sağlık Bakanlığı adına talep edilen bütün ihtiyaçları şu anda fazlasıyla karşılamış durumdayız ve durumu takip ediyoruz.


Bu operasyonlar, bir taraftan yeni göç dalgalarının önlenmesi, bir taraftan bölgedeki sivil halka insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin terörist unsurlardan arındırılması hedeflerini taşıyor. Bu, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve milletine saldıran, masum vatandaşları katleden terör örgütleriyle aktif mücadelemizin bir parçasıdır. Bu konuda, uluslararası toplum ve koalisyon güçleriyle işbirliği halinde bu çalışmalara devam edeceğiz. Bu operasyonlara, gerektiği kadar devam edeceğiz."


Akdağ, Gaziantep'te düzenlenen terör saldırısında yaralananların sağlık durumuna ilişkin, dün gece 23.00 itibariyle yoğun bakımda 33 yaralı olduğunu, bunlardan 14'ünün sağlık durumunun ciddi olduğunu bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.