SON DAKİKA
Hava Durumu

'Hiç kimse yanlış hesap içerisinde olmasın'

Milli Savunma Bakanı Canikli "Hiç kimse yanlış hesap içerisinde olmasın. Birtakım oldubittiler

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2018 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2018 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Hiç kimse yanlış hesap içerisinde olmasın'

Milli Savunma Bakanı Canikli "Hiç kimse yanlış hesap içerisinde olmasın. Birtakım oldubittilerle Türkiye'nin denizlerdeki menfaatlerini ortadan kaldıracak, onlara halel getirecek bir adıma, teşebbüse kesinlikle müsaade etmeyiz." dedi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım ile dün katıldığı Giresun'daki mitingin ardından Dalaman'a geçti.



Dalaman Havalimanı'ndan askeri helikoptere binen Bakan Canikli, Doğu Akdeniz'de "Güç ve Güven" parolasıyla durumsal farkındalık kapsamında keşif ve gözetleme faaliyetlerini sürdüren TCG Giresun fırkateynine indi.


Seyir halindeki gemiye helikopterle gelişinde Bakan Canikli'yi güvertede Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Hakan Ercan, TCG Giresun Fırkateyni Komutanı Yarbay Murat Aktaş ve öteki yetkililer karşıladı.



''Silistre'' adı verilen selamlama düdüğünün çalınmasının ardından Bakan Canikli'ye arkasında "Milli Savunma Bakanı" yazılı TCG Giresun fırkateyninin şapkası takdim edildi.


Geminin önce köprü üstüne ardından savaş harekat merkezine geçen Canikli, burada aldığı brifingin ardından gemi personeliyle bir araya geldi.


Türk milletinin huzur, birlik ve beraberlik içinde yaşaması için yurdun her yerinde görev yapan Mehmetçik'e başarı dileklerini ileten Bakan Canikli, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının yaptığı fedakarca görevlerin millet tarafından takdir edildiğini vurguladı.



Türkiye aleyhine yanlış hesapların da gündeme getirilmeye çalışıldığını ifade eden Canikli, şunları kaydetti:


"Herkesin, Türk milletine yönelik bir saldırı ve tehdit içerisinde olacaksa onu çok iyi düşünmesi, bin defa düşünmesi gerekiyor. Kimsenin yanlış hesap yapmaması gerekiyor. Biz her yerde olduğu gibi denizlerimizde ve sularımızda bu ülkenin menfaatlerini koruyacak her türlü tedbiri almak durumundayız ve alıyoruz. Bunlardan hiçbir şekilde taviz vermemiz söz konusu değil. Bazı ülkelerin, mahfillerin Bizans oyunlarının yeni versiyonlarını piyasaya sürerek bu sularda, denizlerde Türkiye'nin menfaatlerini ortadan kaldırmaya yönelik birtakım adımlar attıklarını zaman zaman görüyoruz. Buna müsaade edemeyiz, bu millet buna müsaade etmez."




"Ne gerekiyorsa yaparız"

Canikli, milletin menfaatlerini korumak için Türk Silahlı Kuvvetlerinin her türlü tedbiri alacağını aktararak, "Hiç kimse yanlış hesap içerisinde olmasın. Birtakım oldubittilerle Türkiye'nin denizlerdeki menfaatlerini ortadan kaldıracak, onlara halel getirecek bir adıma, teşebbüse kesinlikle müsaade etmeyiz. Ne gerekiyorsa yaparız. Bugüne kadar bu millet bunu yaptı, bundan sonra da yapmaya devam edecek." dedi.



Olası tehditleri bertaraf edecek imkanlara sahip olduklarını belirten Canikli, "Son yıllarda Türkiye, savunma alanında yüksek teknolojiye sahip yerli ve milli ürünleriyle bu toprakları karada, havada, denizde korumak için yeterli imkan ve donanıma sahip." ifadesini kullandı.


Daha sonra TCG Giresun fırkateyninin erbaş-er salonunda askerlerle bir süre sohbet eden Canikli, Mehmetçik'le iftar yaptı.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.