SON DAKİKA
Hava Durumu

'Himmet' ve 'burs' vermeyen iş adamları gözaltına alınmış

Van merkezli FETÖ/PDY soruşturmasında, aralarında eski emniyet amiri ve polislerin de bulunduğu şüphelilerin, kentte "himmet" ve "burs" vermeyen

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Himmet' ve 'burs' vermeyen iş adamları gözaltına alınmış
Van merkezli FETÖ/PDY soruşturmasında, aralarında eski emniyet amiri ve polislerin de bulunduğu şüphelilerin, kentte "himmet" ve "burs" vermeyen iş adamlarını gözaltına aldıkları öne sürüldü.

 

 

 

Van merkezli 9 ilde yürütülen "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" soruşturmasında, aralarında eski emniyet amiri ve polislerin de bulunduğu şüphelilerin, iş adamlarından "himmet" ve "burs" adı altında para istedikleri, vermeyenler hakkında da gözaltı işlemi yaptıkları dosyaya yansıdı.


Alınan bilgiye göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye maddi menfaat sağladıkları, kişisel veri ve özel hayatı ihlal ettikleri öne sürülen kişilere yönelik başlatılan soruşturma dosyasında, örgütün iş adamlarını nasıl baskı altına aldığına yönelik iddialar da yer aldı.


Aralarında eski İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü ve şubede görevli polis memurlarının da bulunduğu şüphelilerin, örgüte çeşitli isimler adı altında para vermeyi kabul etmeyen iş adamlarının kişisel hesaplarını takip ederek baskı kurdukları öne sürüldü.


Soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY'ye yakın iş adamlarının, kentteki bazı iş adamlarına örgüte "himmet" ve "burs" adı altında para vermeleri yönünde telkinde bulundukları, vermemeleri halinde sıkıntı yaşayabileceklerini belirtmelerinin ardından, bu iş adamlarının şüpheli polislerce gözaltına alındıkları iddia edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.