SON DAKİKA
Hava Durumu

Hisseli harikalar kumpanyası!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 24 Haziran seçimlerinin ardından başlayan olağanüstü kurultay tartışmaları devam ediyor. Muharrem İnce’yi

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2018 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2018 22:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hisseli harikalar kumpanyası!
Cumhuriyet Halk Partisi’nde 24 Haziran seçimlerinin ardından başlayan olağanüstü kurultay tartışmaları devam ediyor. Muharrem İnce’yi destekleyenlerin imza toplama hamlesine genel merkez, il başkanları ve milletvekillerine yaptırdığı açıklama ile yanıt verdi. Açıklamalara Muharrem İnce çok sert bir dille tepki gösterdi. CHP’deki kavganın nereye varacağı ise tahmin edilemiyor.
CHP’de 24 Haziran seçimlerinde alınan ağır yenilginin ardından başlayan kavga ve karmaşa tüm hızıyla devam ediyor. CHP tabanında başlayan isyan ve genel merkeze karşı tepki, adeta çığa dönüşürken; Muharrem İnce taraftarlarının başlattığı imza çalışmasında olağanüstü kurultayı toplamak için gereken imza sayısına ulaşıldığı  açıklandı.
59 İL BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI
İmzaların toplandığının açıklanmasının üzerine Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi önce imzaları istedi ardından da atağa geçti. 59 il başkanının ortak basın açıklaması yaparak kurultaya karşı çıkmaları ve milletvekillerinin de il başkanlarına destek veren bildiri yayınlaması ile mahalle bir kez daha karıştı.  İl başkanları adına açıklama metnini okuyan  CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, “Kamuoyu önünde sosyal medyada basın açıklamaları ve yürütülen olağanüstü kurultay için başlatılan imza süreci partimize zarar vermektedir. CHP İl Başkanları olarak kurultay tartışmalarının imza skoruna dönüştürülerek kamuoyu önünde yapılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.
MİLLETVEKİLLERİNDEN BİLDİRİ
İl başkanlarının genel merkeze destek açıklamasının ardından CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel ile çok sayıda CHP milletvekilinin katılımıyla TBMM'de 129 milletvekilinin imzaladığı bildiri okundu.CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu tarafından okunan bildiride, 24 Haziran seçiminden hemen sonra uygulamaya konulan "tek adam rejiminin" genel hukuk kurallarına ve anayasaya aykırı bir şekilde her alanda hayata geçirilmeye başlandığı savunuldu."Geldiğimiz süreçte kurultay toplanmasına yönelik imza sayıları üzerinden bir algı yaratmanın ve bu tartışmayı devam ettirmenin partimize ve ülkemizin aydınlık geleceğine zarar verdiği aşikardır." ifadeleri kullanılan bildiride, şu görüşlere yer verildi:"Bugün il başkanlarımız tarafından yapılan açıklamaya ve sağduyu çağrısına iştirak ettiğimizi ve kurultay tartışmalarının sayı boyutundan çıkarılarak sonlandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Ülkemizin asıl gündemine ve yerel seçimlere odaklanarak birlik içinde başarı için mücadele etmemiz gerektiğini düşünen TBMM Gurubumuzun bu iradesini sayın basın mensupları ve kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."
MİLLETVEKİLLERİNE İNCE’DEN CEVAP
CHP’de genel başkan adayı Muharrem İnce CHP'li 129 milletvekilinin, 59 il başkanının olağanüstü kurultay taleplerine karşı yaptığı açıklamaya destek veren bildiri yayımlamasına ilişkin Twitter'dan paylaşımda bulundu. İnce, "16 yıl milletvekilliği, 4 yıl grup başkanvekilliği yaptım. Parti içi yarışlarda milletvekillerinin hangi koşullarda açıklama yaptığını çok iyi bilirim. Kimse üzülmesin, o arkadaşlarımın da genel başkanı olacağım." ifadelerini kullandı.
İNCE: “DEĞİŞİM ÇOK YAKINDA”
Muharrem İnce, Twitter hesabından, CHP'deki olağanüstü kurultay tartışmalarına ilişkin  açıklamada bulundu. İnce, "Partimdeki gelişmeleri ibretle ve üzülerek izliyorum. Koltuğa yapışanlar kalkmamak için her yolu deniyor, her yola başvuruyor. Her şeye rağmen umut galip gelecek, değişim çok yakında" mesajını paylaştı.
CHP'DE SAFLAR NETLEŞİYOR
"Değişim ve Umut Kurultayı" adı altında olağanüstü kurultay talebiyle imza toplayan CHP'li delegelerin yeterli imzaya ulaştığı belirtilirken, genel merkez bu ise sayının 430'lar düzeyinde olduğunu belirtiyor.Parti yöneticilerinin "Salt çoğunluğa yakın imzaları getirin kurultayı toplayalım" restine karşı imzacılar ise son gün olan pazartesi saat 17.00'ye kadar imza toplamayı sürdüreceklerini bildirdi.
MANİFESTO HAZIRLIĞI
CHP'de olağanüstü kurultay için imza tartışmaları sürürken, konuya ilişkin şu ana kadar sessiz kalan Muharrem İnce'nin imza veren delegelerle bir koordinasyon oluşturduğu ve bir "Değişim Manifestosu" hazırlığında olduğu öğrenildi. İnce'nin bu manifestoyu ne zaman açıklayacağı ise henüz netlik kazanmadı.  Öte yandan Kemal Anadol, Nur Serter, Şahin Mengü, Onur Öymen gibi isimlerin de yer aldığı 9 Eylül Platformu da yaptıkları açıklama ile değişim istedi. Bu isimler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yöneticilerine istifa çağrısı yaptı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.