SON DAKİKA
Hava Durumu

Hopa'da İHH'nın iftar TIR'ına çirkin saldırı

Artvin'in Hopa ilçesinde iftar için hazırlık yapan İHH ekibi ve vakfa ait iftar tırı, bir grubun saldırısına uğradı. Olaylarda, 6 polis ile

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2014 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2014 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hopa'da İHH'nın iftar TIR'ına çirkin saldırı
Artvin'in Hopa ilçesinde iftar için hazırlık yapan İHH ekibi ve vakfa ait iftar tırı, bir grubun saldırısına uğradı. Olaylarda, 6 polis ile bazı kişiler hafif yaralandı.

 

Artvin'in Hopa ilçesinde, iftar için hazırlık yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ekibi ve vakfa ait iftar tırı, bir grubun saldırısına uğradı. Olaylarda, 6 polis ile bazı kişiler hafif yaralandı.

İHH'ya ait bir tır ve araçta bulunanlar, Mercek Camisi yanında, iftar programı için hazırlıklara başladı. Hazırlıklar sürerken, İHH tırının bulunduğu alana gelen bir grup, ekibin, tırla ilçeden ayrılmasını isteyerek tepki gösterdi.

Olayların büyümesi sonucu İHH ekibi ve tırına yönelik saldırıda bulunuldu. Bunun üzerine güvenlik güçleri, saldırganlara müdahale etti.

Müdahale sırasında, 6 polis ile bazı kişiler hafif şekilde yaralandı. İHH görevlileri iftarın verileceği tırı ilçe dışına çıkarmak zorunda kaldı.

 
İHH'DAN AÇIKLAMA
Medayada İHH mesubu birisinin hava ateş açtığı yönündeki haberlere İHH'dan cevap geldi. Yapılan açıklamada "çıkan kavgaya çevik kuvvet ekipleri müdahale ederken, kimliği belirsiz bir kişi tarafından havaya 5 el ateş edilmiş, bir haber ajansı bu kişinin İHH ekibinden olduğunu iddia etmiştir. Ancak daha sonra ateş açan kişinin İHH ekibinden olmadığı Kemalpaşa Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hüsnü Yılmaz olduğu ortaya çıkmıştır. İHH TIR'ı gerginliğin daha fazla büyümemesi için ilçeyi terk ederken çıkan olaylarda aralarında polislerin de olduğu altı kişinin yaralandığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu vahim olayda saldırıya uğrayan kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyor, Ramazan ayı demeden ihtiyaç sahipleri için düzenlediğimiz iftar organizasyonuna yönelik yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz"denildi.

CEMAAT MEDYASI BÖYLE SERVİS ETTİ
Cemaat'in yayın organlarından Bugün gazetesi Hopa'da yaşanan çirkin saldırıyı halk ayaklanması olarak servis etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.