SON DAKİKA
Hava Durumu

Hücreler uyanıyor!

Paralel yapı, yeni bir toplum mühendisliği için harekete geçti. Başbakan Erdoğan'ın yüzde 52 oy alarak Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilm

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2014 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2014 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hücreler uyanıyor!
Paralel yapı, yeni bir toplum mühendisliği için harekete geçti. Başbakan Erdoğan'ın yüzde 52 oy alarak Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmesi üzerine örgüt, kamu ve özel kurumlardaki uyuyan hücrelerini uyandırarak yeni bir algı operasyonu başlattı. 

 

Gezi Parkı eylemlerine dolaylı destek veren, 17 ve 25 Aralık'ta milli iradeye darbe yapmaya kalkışan paralel yapı, 30 Mart ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinden de umduğunu bulamayınca yeni bir operasyona girişti. Paralel yapı, seçimin yapıldığı gece yeni bir toplum mühendisliği planını hayata geçirdi. İstihbarat kaynaklarına göre örgüt, sivil demokratik kişi ve kuruluşları hedef alacak itibarsızlaştırma algısı oluşturmak için harekete geçti. İstihbarat birimlerinin deşifre ettiği üç aşamalı plan şöyle:

1- Hedef kişi ve kuruluşları belirle

2- Bu hedeflere yönelik 'ortak mücadele' platformları oluştur

3- Algı operasyonlarını başlat.

 

TETİKÇİLER ALANA İNDİ

Plana göre, uyuyan hücrelerin uyandırılması için öncelikli olarak, paralel medyanın yayın organları harekete geçirildi. Buna göre paralel unsurlar gazete, televizyon, internet siteleri ve köşe yazarlarını abluka altına almak için ziyaretler gerçekleştirmeye başladı. Ziyaretlerde 'kendilerinin siyasi ve ideolojik olarak bir bağlantılarının olmadığını' anlatan paralel unsurlar, muhataplarından 'aleyhlerinde haber yapılmaması' ricasında bulunuyor. Kendilerine karşı yapılacak operasyonlara karşı ön almak için başlatılan bu girişimle, örgüt mensuplarına yönelik süren ya da sürmesi beklenen yargılamaların itibarsızlaştırılması hedefleniyor. Örgüt, ziyaretlerinde ilettiği talepleri uygulamamakta ısrar eden kişiler hakkında ise 'karakter suikastı'na gireşerek itibarsızlaştırma kampanyası başlatacak.

 

HEDEF KİŞİLERE KARŞI ORTAK MÜCADELE

Paralel yapı, taleplerin iletildiği ziyaretlerinde belirledikleri isimleri hedef alarak, onlar üzerinde 'ortak mücadele' mesajı veriyor. Örgütün, hazırladıkları listelerde bulunan isimlere karşı birlikte mücadele verilmesi için tetikçi kalemlere çeşitli vaatlerde de bulunduğu öğrenildi. Listelerin nasıl hazırlandığı ve kimlerden oluştuğu istihbarat birimleri tarafından ele geçirildi. Buna göre, paralel yapı her kurumun hassasiyetine göre ortak mücadele platformları oluşturdu. Algı operasyonlarıyla hedefledikleri isimler üzerinde spekülatif operasyonlar yapmak isteyen paralel unsurlar, 'ortak mücadele' harekatından ilk belirlemelere göre beklenilen sonucu elde edemedi.

 

KRİPTO ÜYELERE MESAJ

Paralel yapının birçok kamu ve özel kurum ve kuruluşunda örgütlendiği istihbarat ve güvenlik birimlerinin raporlarıyla ortaya çıkarılmıştı. Paralel yapıyla mücadele sonrası üyelerine 'uyuma' talimatı veren yapı, bu kez yüzde 52'lik hezimet sonrası uyuyan hücrelerini uyandırmak için harekete geçti. Özellikle basın-yayın organlarındaki unsurları aracılığıyla hedef listedeki kişi ve kurumlar hakkında algı haberleri yaptırılacağı istihbarat raporlarına yansıdı.

 

KANAAT ÖNDERLERİ DE HEDEFTE

Örgütün yalnızca basın ve sosyal medya üzerinde mühendislik yapmadığı, daha kapsamlı bir planı yürürlüğe koyduğu belirlendi. Milli iradenin yanında yeralan, vesayete karşı duran tüm sivil toplum örgütü ve sendika (STK) temsilcileri ile kanaat önderlerinin de hedefte olduğu ortaya çıktı. Türkiye'nin en büyük kamu görevlileri sendikası Memur-Sen, işçi sendikası Hak-İş gibi demokratik tutum gösteren sendikaların yanında demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan Nur camiasının önde gelen kanaat önderlerinin de algı operasyonunun hedefindeki isimler olduğu kaydedildi. - Yeni Şafak -
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.