SON DAKİKA
Hava Durumu

Hükümet 'haşhaşi'ye yine yaranamadı!

  28 Şubat mağdurlarının görevlerine geri alınması yönündeki uygulamadan, “muhalif kimliklerin” yararlandırılmadığını iddia e

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2015 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2015 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hükümet 'haşhaşi'ye yine yaranamadı!
 

28 Şubat mağdurlarının görevlerine geri alınması yönündeki uygulamadan, “muhalif kimliklerin” yararlandırılmadığını iddia eden Zaman Gazetesi, yayınladığı haberdeki belge ve bilgi eksikliği nedeniyle akıllarda soru işaretleri oluşturdu.

 

Zaman Gazetesi, “28 Şubat'ın 'başörtü' mağdurlarına bir darbe de AKP'den” başlığı ile yayınladığı haberde amacının gazetecilik yapmak olmadığını bir kez daha ortaya koydu. Taraf Gazetesinin kaynak gösterildiği haberde göreve dönüş hakkının Ak Parti’ye yakınlığına göre tanındığı iddia edilirken mağduriyetlere neden olarak “mezhep ayrılığı ve cemaatlere yakınlık” gösterildi. Zaman Gazetesi, hükümetin 28 Şubat mağdurlarına haklarını iade etmek için çalışan komisyonu da zan altında bırakarak; “Başvuru yapanların kimlikleri tespit edilerek ayrımcılık yapıldı” iddiasında bulundu. 137 başvurudan 82’sinin uygun bulunmadığı ve 17’sinin evraklarının eksik olduğu için beklemeye alındığı yönündeki iddiasını ise belgeler ile destekleyemedi. Zaman’ın, komisyonun kişilere göre karar verdiği, mezhep ayrımcılığı yaptığı, cemaat yakınlığına dikkat ettiği iddiaları da belge ve bilgi yetersizliği nedeniyle havada kaldı. Mağdur edildiği söylenen kişilerin isim ve başvurularının reddine dair neden gösteren resmi belge sunamayan Zaman’ın haberi yaklaşan seçimler arifesinde Ak Partiyi ve hükümeti karalamaktan öte geçemedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.