SON DAKİKA
Hava Durumu

Hüseyin Çelik: Bu terbiyesizliğin ta kendisidir

"Yaz ortasında kömür dağıtılıyor" iddialarına ilişkin AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik , "Bu iddia ister bir gazete ister bir televizyon yap

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2014 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2014 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hüseyin Çelik: Bu terbiyesizliğin ta kendisidir
"Yaz ortasında kömür dağıtılıyor" iddialarına ilişkin AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik , "Bu iddia ister bir gazete ister bir televizyon yapsın. Bu terbiyesizliğin ta kendisidir. Kömür dağıtımı asgari 4 ay sürüyor. 2 milyon ton kömür dağıtılıyor" dedi.

 




AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. "İsrail halkı ile de bir derdimiz yok" diyen Çelik, "Biz antisemitizmi bir insanlık suçu olarak görüyoruz. İsrail halkı ile de bir derdimiz yok. Bizim derdimiz yılardır İsrail'i yönetenlerin uyguladığı vahşet ve katliamdır. Dolayısıyla eğer Hamas veya diğerleri bu konuda bir talepte bulunuyorsa, gerçekten bıçak kemiğe dayandığı içindir. Gazzeliler çocuklarını rahatlıkla okula gönderebilmeli. İstedikleri, ilacı, gıdayı bulabilmeli. İnsan olmak yaraları sarmayı gerektirir. Bu yapılmıyorsa sözün bittiği yerdir" ifadelerine yer verdi. "Yaz ortasında kömür dağıtılıyor" iddialarına ilişkin Çelik, "Bu iddia ister bir gazete ister bir televizyon yapsın. Bu terbiyesizliğin ta kendisidir. Kömür dağıtımı asgari 4 ay sürüyor. 2 milyon ton kömür dağıtılıyor" dedi.

Seçim sırasında yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin Çelik, "Varsayın ki elektrik kesildi "AK partililer için de elektrik kesilmiştir" demiştim. Bunların hepsi başarısızlık ve hezimet için üretilen mazeretler. Halkımız buna pirim vermez" dedi.

"BU KARİZMA İLE İLGİLİ BİR OLAYDIR"

Partilerin kanallarda yayınlanma süresine ilişkin eleştirileri değerlendiren Çelik, "Şahsiyetlerin kendilerinden kaynaklanan bu karizma ile ilgili bir olaydır. Bu popülariteyle ilgili bir olaydır. Yaptığı görevle ilgili bir olaydır. Medya bir yerde haber değeri görürse ona gerekli yeri verir veya vermez. Hani medyayı yönlendirmeyecektik. Hani kontrol edilmeyecekti. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" diye konuştu.

"MİNDERİN ÇÖMEZİ OLAN BİRİSİNİ BAŞPEHLİVAN KARŞISINA ÇIKARDIĞINIZ ZAMAN"

Başbakan Erdoğan ile diğer cumhurbaşkanı adaylarının eşit şartlarda seçime girmediği tartışmalarına ilişkin Çelik, "Eşit şartlarda yarışmıyorlar. Biz bu eşitsizliği getirmedik ki. Düşünün bir başpehlivan var. Kırkpınar'da yılarca başpehlivan. Siz onu başaltı ile güreştirmiyorsunuz. Altının altındaki ile de güreştirmiyorsunuz. Minderle yeni tanışmış minderin çömezi olan birisini başpehlivan karşısına çıkardığınız zaman başpehlivana gösterilen ilgi ona gösterilmiyor dediğiniz zaman bu da eşitsiz bir yarıştır dediğiniz zaman, sizin samimiyetinize kim inanır?" ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKANIN HİTABETİ İLE BU ZEVATIN HİTABETİ MUKAYESE EDİLEMEZ"

Çelik, "Gittiniz buldunuz. Bir hoca bazı bürokratik görevlerde bulunmuş bir adayı getirip koydunuz. Kendiniz çıkmaya yüreğiniz yetmedi. Kendi arkadaşlarınızdan birini aday yapmadınız. Başbakanın hitabeti ile bu zevatın hitabeti  herhâlde mukayese edilemez. Siyasi birikim tecrübe, tanınmışlık, halkala yürüme, insanların yüreğine dokunma derseniz mukayese edemezsiniz. Bu işin tabiatında olan bir eşitsizlik" dedi.

"İHSANOĞLU HERHALDE AT DEVE İLE BİR YERE GİTMİYOR"

Çelik, "İmkanlar açısından eşitsizlik var dediler. Sayın Başbakan gittiği yerlere uçakla gidiyor. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'na da uçak kiralamışlar. Netice de o herhalde at, deve ile bir yere gitmiyor. İşin maddi boyutuna gelince, bu cumhurbaşkanı seçimlerinde miting ve bazı masraflar yapabilirler. Bunu da kendileri karşılayabilirler. Kanunda da yeri var" dedi.

"İHSANOĞLU'NU ÇIKARDINIZ ORTAYA GARİBİ KENDİ HALİ İLE BAŞ BAŞA BIRAKTINIZ"

Çelik, "Sayın İhsanoğlu'nu çıkardınız ortaya garibi kendi hali ile baş başa bıraktınız. Sona buna bir ajans buldunuz. O da gitti bula bula 'Ekmek için Ekmeleddin'i' buldu. Birileri de dalga geçti. Bunu yaparsanız, birilerinin sizinle alay etmesine kafa bulmasına mani olabilir misiniz?" dedi.

"BEN O İNSANLARIN YERİNDE OLSAM KENDİMİ AŞAĞILANMIŞ HİSSEDERİM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Çelik, "Mevki vereceksiniz. Onların ne kadar halka yakın, şefkatli, sevecen, adil olup olmadığını o zaman anlayacaklasınız. Şu anda senin elinde bir şey yokken sen kürsüyü yumrukluyorsun sayın Kılıçdaroğlu. Ben o insanların yerinde olsam kendimi aşağılanmış hissederim. Sayın başbakan yapmış olsaydı ne buyurganlığı, diktatörlüğü kalırdı. CHP'nin genlerinde devlet zoru ile tehditle oy kullandırmak var. Biz de oy kullansınlar diyoruz. Ama biz koyun gibi tıpış tıpış gibi  ifadeleri kullanmıyoruz. Millete adamlık dersi vermek sana mı kaldı Kılıçdaroğlu" diye konuştu.

"BU TERBİYESİZLİĞİN TA KENDİSİDİR"

"Yaz ortasında kömür dağıtılıyor" iddialarına ilişkin Çelik, "Bu iddia ister bir gazete ister bir televizyon yapsın. Bu terbiyesizliğin ta kendisidir. Kömür dağıtımı asgari 4 ay sürüyor. 2 milyon ton kömür dağıtılıyor" dedi.

"GAZZELİLER BİR AÇIK HAVA HAPİSHANESİNDE YAŞIYOR"

Gazzelilerin açık hava hapishanesinde yaşadığını söyleyen Çelik, "'Yaşarken ölmek diye' bir ifade var. Gazzeliler ölmediği zamanda  yaşamıyor. Gazzeliler bir açık hava hapishanesinde yaşıyor. Gazze'ye uygulanan ambargonun kalkması gerekiyor. Nefes almaları yaşadığı anlamına gelmiyor. Onlara en hayati insani ihtiyaçları bile çok gören bir İsrail anlayışı var. Bir ateşkes uygulanacaksa, Türkiye'nin tavrını kimse yanlış anlamasın" açıklamasında bulundu.

"BİZİM DERDİMİZ YILARDIR İSRAİL'İ YÖNETENLERİN UYGULADIĞI VAHŞET VE KATLİAMDIR"

"İsrail halkı ile de bir derdimiz yok" diyen Çelik, "Biz antisemitizmi bir insanlık suçu olarak görüyoruz. İsrail halkı ile de bir derdimiz yok. Bizim derdimiz yılardır İsrail'i yönetenlerin uyguladığı vahşet ve katliamdır. Dolayısıyla eğer Hamas veya diğerleri bu konuda bir talepte bulunuyorsa, gerçekten bıçak kemiğe dayandığı içindir. Gazzeliler çocuklarını rahatlıkla okula gönderebilmeli. İstedikleri, ilacı, gıdayı bulabilmeli. İnsan olmak yaraları sarmayı gerektirir. Bu yapılmıyorsa sözün bittiği yerdir" ifadelerine yer verdi.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.