SON DAKİKA
Hava Durumu

İbrahim Kalın'dan Avrupa'ya: Bazı konuları açık konuşmalıyız

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, son dönemde gündemdeki konular hakkında önemli açıklamalar yaptı.    

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İbrahim Kalın'dan Avrupa'ya: Bazı konuları açık konuşmalıyız
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, son dönemde gündemdeki konular hakkında önemli açıklamalar yaptı.
 

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Vezneciler saldırısı hakkında, "Bu tür örgütler kendi dinamikleriyle ayakta duran örgütler değildirler. Bölücü terör örgütü de bunu teyit ediyor. Kimin maşası olduğu görülmektedir. Terörle mücadele konusunda destek açıklaması yapan ülkelere de sesleniyoruz. Bazı konuları açık konuşmamız gerekiyor" dedi.


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, basın toplantısı düzenledi. Kalın'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:


TERÖRLE MÜCADELE


"Bu saldırılar terörle mücadele azmimizi kırmayacaktır. Detaylı çalışmalar yapıldı. İlgili bütün birimlerimiz bu konuda yoğun bir çalışma içindeler. Teröristlerin Ramazan sabahı bu saldırıyı gerçekleştirmiş olmaları da onların gerçek karakterlerini ortaya koyuyor.


Bu tür örgütler kendi dinamikleriyle ayakta duran örgütler değildirler. Bölücü terör örgütü de bunu teyit ediyor. Kimin maşası olduğu görülmektedir. Terörle mücadele konusunda destek açıklaması yapan ülkelere de sesleniyoruz. Bazı konuları açık konuşmamız gerekiyor. Bugün terörü kınayan Avrupalı dostlarımız acaba Avrupa'nın genelinde PKK'nın kaç paravan örgütü olduğunu biliyorlar mı? Biz bunları biliyoruz. Avrupalı dostlarımıza iletiyoruz. Ama netice almaya geldiğimizde hukukun üstünlüğü, ifade özgürlüğü gibi gerekçeler konuluyor. Kendileri söz konusu olduğunda neler yaptıklarını görüyoruz.


Terörle mücadele konusunda samimiyseniz, bu örgütün kollarıyla ilişki kurmaktan vazgeçmeniz gerekir. Teröre karşı topyekun mücadele edilmesi gerekir. Terörle mücadelede de tutarlı bir mücadele verilecekse herkesin katılımıyla olacaktır. Biz bunu gündeme getirdiğimizde ifade özgürlüğü gibi konuları karşımıza çıkardığında, terör belasının ne gibi sorunlara yol açtığını görmeliler. Bizim tek talebimiz Türkiye'ye adil davranılmasıdır.


VİZE SERBESTİSİ ÇALIŞMALARI


Bu terörle mücadele yasası, geri kabul anlaşması ve Schengen konusunda bu çerçevede değerlendiriyoruz. AB'nin Türkiye'nin terörle mücadelesini zaafa uğratacak isteklerde bulunmaması gerekir. AB'li dostlarımızın Türkiye'nin yanında durması gerekir. Geri kabul anlaşması ve terörle mücadele konusunda görüşmeler heyetler tarafından yürütülüyor. Önümüzdeki günlerde Schengen konusunda adımlar atılmasını bekliyoruz.


MUHAMMED ALİ'NİN ÖLÜMÜ


Muhammed Ali'nin ailesine taziyelerimizi iletiyoruz. Onun hatırası, değerler bizim için de önem arz ediyor. Türk halkının da gönlünde yer etmiş bir insandı. Hepimizde güzel izler bırakmış, güzel insandı. Taziyelerimizi iletmek için de Cumhurbaşkanımız yarın cenaze namazına katılacak. Bu program çerçevesinde, Amerikan Müslüman toplumuyla da bir iftar yemeğimiz olacak.


ALMANYA'DAKİ OYLAMA


Almanya parlamentosunda alınan karar ile ilgili tartışma sürüyor. Siyasi sorumsuzluk örneği olan bu kararı tanımıyoruz. Bazı milletvekillerinin nasıl cehalet içinde olduğunu da gördük. Tarihi gerçeklerden uzak ve tamamen hasmane bir tutum içinde olmaları düşündürücüdür. Bizim tarihimizle yüzleşemeyeceğimiz hiçbir şey yok. Bu karar Almanya'da yaşayan 3 milyon Türk'e verilmiş kötü bir mesajdır. Biz gerekli tedbirleri almaya, gerekli tepkileri vermeye devam edeceğiz.


"MİT MÜSTEŞARI GÖREVİNE DEVAM EDİYOR"


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevinin başında olduğunu belirterek, "Bu, sayın Hakan Fidan'ı yıpratma operasyonudur. Ama burada hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın tavrı son derece nettir. Görevinin başında, görevini de iyi yapan bir müsteşarımız vardır." dedi.




Kaynak;haberturk

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.