SON DAKİKA
Hava Durumu

İdam cezası bir kez daha Erdoğan'ın gündeminde...

Erdoğan, idam cezasının kaldırılmasıyla ilgili eleştirilerini bu kez Endonezya'da dile getirdi. Norveç'te 77 kişiyi öldüren teröristin sadec

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2012 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2012 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan, idam cezasının kaldırılmasıyla ilgili eleştirilerini bu kez Endonezya'da dile getirdi. Norveç'te 77 kişiyi öldüren teröristin sadece 21 yıl hapis cezası aldığını hatırlatan Erdoğan, "Yeri geldiği zaman idamın bir haklılık sebebi de var" dedi.

AA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya'nın Bali kentinde düzenlenen 5. Bali Demokrasi Forumu'nun ''Demokratik Küresel Yönetişimin Uluslararası Barış ve Güvenliğe Katkısı'' konulu paneline konuşmacı olarak katıldı.

Norveç'te 2011'de aşırı ırkçı Anders Behring Breivik'in 77 kişiyi öldürdüğünü anımsatan Başbakan Erdoğan, bu kişiye verilen 21 yıllık hapis cezasını eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ben sordum, merak ettim. Nasıl oluyor da 77 insanı öldüren bir insan 21 yıla mahkum oluyor. Bana verilen cevap şu; 'hayır, çıkmaz. 21 yıl sonra bir şey uydurulur tekrar 21 yıl verilir'. Ben buna nereden inanacağım, bunu çözmemiz lazım. Şu anda Avrupa'da idam kalktı ama Amerika'da kalktı mı, Japonya'da kalktı mı, Çin'de kalktı mı Demek ki yeri geldiği zaman idamın bir haklılık sebebi de var" dedi.

'AKAN KANDAN ESAD SORUMLU' 
Suriye'de akan kandan da Beşşar Esad'ı sorumlu tutan Başbakan Erdoğan, BM'nin Suriye'deki vahşet karşısında çaresiz kaldığını ve bir şey yapmadığını söyledi.

BM'YE ELEŞTİRİ 
BM Güvenlik Konseyi'nde ''daimi'' ve ''geçici üyelik'' gibi bir ayrıma karşı olduğunu da dile getiren Erdoğan, "Daimi, geçici üye olamaz. Kaldı ki burada dönüşümlü bir değişim yapılabilir, bu değişim sürekli de olabilir, bir yıl da olabilir. Bir yılda bu üyeler değişebilir ve gelen üyelerin hepsi de aynı haklara sahip olarak dünyanın yönetimini, yönetişimini onlara sağlar" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.