SON DAKİKA
Hava Durumu

İddialar korkunç!

  Bursa Cumhuriyet Savcısı İbrahim Karakaş, Bank Asya’nın ardından şimdi de cemaate yakın şirketlere operasyon düzenlemek için düğmeye ba

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2015 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2015 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İddialar korkunç!
 

Bursa Cumhuriyet Savcısı İbrahim Karakaş, Bank Asya’nın ardından şimdi de cemaate yakın şirketlere operasyon düzenlemek için düğmeye bastı. Himmet paraları ve kurbanlarına fesat karıştırmak suçundan dolayı geçtiğimiz günlerde İzgün Gıda yemek şirketinin DOSAB’daki merkez ofisine ve FSM Bulvarı’ndaki mali müşavirlik bürosuna baskın düzenlendi. Bursa Cumhuriyet Savcısı İbrahim Karakaş’ın talimatı ile 'ihaleye fesat karıştırmak ve nitelikli dolandırıcılık' soruşturması kapsamında başlatılan operasyon, şirketin alt kuruluşlarından Yeşil Konak Restoran’da aramalar yapılması ile devam etti. Kamuoyu, sırada cemaate yakın hangi şirketler olduğunu merak ediyor.

OPERASYON NASIL BAŞLADI?

İddiaya göre, bayramda toplanan kurban himmetleri bir gıda şirketi tarafından kesilerek, kamu kurum kuruluşları ile belediyelerin et ihalelerinde düşük fiyatla satıldı. Durumdan rahatsız olan bazı kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda savcılık soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Mali polis, sabah saatlerinde yemek şirketinin DOSAB'daki merkezi ve Yeşil'deki deposu ile Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki bir müşavirlik firmasında arama yaptı. Bazı evraklara el konulurken, herhangi bir gözaltı işlemenin yapılmadığı öğrenildi. İddiaya göre himmet kurbanlarının şirket tarafından kesilerek, düşük fiyatla ihalelerin kazanıldığı belirtildi. Gıda şirketinin paralel yapıya yakın olduğu öne sürülürken, el konulan belgelerin incelenmesinin ardından soruşturmanın derinleştirileceği öğrenildi.

ŞİMDİ SIRA KİMDE?

Gülen cemaati üyelerine ait olduğu bilinen bazı Bursalı firmalara da operasyon düzenlenmesi bekleniyor. Bursa’da cemaate bağlılığı ile tanınan şirketler şunlar: Orhangazi Üniversitesi, Yeşil Irmak Kehkeşan Eğitim Kurumları, İtimat 16 Özel Eğitim Kurumları, Alkasas Dağıtım, Rentıp Sağlık Hizmetleri, Karçiçeği Özel Eğitim ve Sağlık Hizmetleri, NT Mağazacılık, Slim AŞ, Bahar Tıp Merkezi, Nilüfer Eğitim Kurumları.

BANK ASYA’NIN DA PİMİNİ AYNI SAVCI ÇEKMİŞTİ

Cemaate yakın şirketlere himmet yolsuzluğu operasyonu emrini veren Bursa Cumhuriyet Savcısı İbrahim Karakaş, Yıldırım Şubesinden başlayarak ülke geneline yayılan Bank Asya operasyonu için de düğmeye basmıştı. Savcı Karakaş’ın paralelle mücadelede önemli bir adım olan Bank Asya operasyonu gazetemizin 195. Sayısında da yazdığımız gibi şöyle gerçekleşmişti:

 

Bank Asya’nın adeta kozmik veri odası gibi kullanılan Yıldırım Şubesi’ne 5 Ocak günü düzenlenen operasyon tüm ülkeye yayılarak bankaya TMSF tarafından el konuldu. Bursa Cumhuriyet Savcısı İbrahim Karakaş’ın elde ettiği veriler sayesinde paralel yapının hayalet patronlarına ve kilit isim Mustafa Özcan’a ulaşıldı. Karakaş’ın ortaya koyduğu deliller bankanın 233 hayalet patronunu ve cemaat adına parayı yöneten isme dair bilgileri açığa çıkardı. Şubeden elde edilen veriler sayesinde Fethullah Gülen’in Türkiye imamı olarak bilinen Mustafa Özcan’a ve 233 hayalet patrona ulaşıldı. Yıldırım Şubesi’ne verilen taşınması Özcan’ın kararı ile gerçekleştirilmişti. Bankanın verilerinin taşındığı diğer kozmik oda ise Çamlıca’daki Akademik Araştırmalar İnternet Vakfı’nda bulunuyor. Bu veriler sayesinde emniyetten eğitime, yargıya tüm paralel yapı kodları Özcan’ın kontrolü altındaydı. Bankanın ortağı görülen patronlar arasında Bursa’dan da Ahmet Başoğlu, Erhan Kalaycı, Turhan Boztepe, Soner Eken, Recep Bahtiyar ve Cemil Gürleroğlu isimleri yer alıyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.