SON DAKİKA
Hava Durumu

İhsanoğlu'na şok protesto!

Adana’da bir vatandaş, cuma namazı çıkışı Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na "Siz Mısır’dan neden geldiniz, darbe yapmaya m

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2014 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2014 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İhsanoğlu'na şok protesto!
Adana’da bir vatandaş, cuma namazı çıkışı Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na "Siz Mısır’dan neden geldiniz, darbe yapmaya mı geldiniz" diyerek tepki gösterdi.

 

Ekmeleddin İhsanoğlu, Adana ziyareti sırasında Cuma namazını Sabancı Merkez Camii’nde oğlu ile birlikte kıldı. Camiye giren baba oğulun ayakkabılarını, koruması bir poşete koyarak bekledi. Cami çıkışında ayakkabılarını giyen İhsanoğlu, camiden ayrılırken bir vatandaşın tepkisiyle karşılaştı.

İhsanoğlu’nun yanına yaklaşan İsmail Karacan adlı şahıs, "Siz Türkiye’ye neden geldiniz. Darbe yapmaya mı geldiğiniz, gelirseniz bence darbe yapacaksınız" diyerek tepki gösterdi. İhsanoğlu’da darbe yapmayacaklarını söyledi.

Bu arada İhsanoğlu’nun koruması ile bazı MHP ve CHP’liler Karacan’a saldırdı. Olayın ardından bazı vatandaşların desteğini alan İsmail Karacan, "Ekmeleddin İhsanoğlu’nun darbe yapacağına inanıyorum. Ben öyle inanıyorum. Belediye başkanı bana camide küfür etti. Böyle belediye başkanı mı olur" dedi.

‘DARBE’ TEPKİSİNE İHSANOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Cuma namazı çıkışı bir vatandaşın kendisine ‘darbe yapmaya mı geldiniz’ diye tepki göstermesi ile ilgili “Esas çağ dışılık budur. Bu vatandaşımızı ben mazur görüyorum. O iyi niyetli bir vatandaş. Ama onun kafasına bunu koymuşlar” dedi.
Adana’da bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Ekmeleddin İhsanoğlu, son olarak Sular VİP’te sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bir araya geldi. Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Kadın herkesin içinde kahkaha atmayacak” açıklamasına atıfta bulunarak, “Kadınlar sakın ha kahkaha atmayınız. Kahkaha atana ceza yazacağım” dedi. İhsanoğlu’nun bu esprisinin ardından kadınlar uzun süre kahkaha attı.

“ŞAKA YAPIYOR ZANNETTİM”
Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, Cuma namazı çıkışında bir vatandaşın kendisine ‘Siz Mısır'dan neden geldiniz, darbe yapmaya mı geldiğiniz’ diye tepki göstermesi ile ilgili şunları söyledi:

“Cuma namazını kıldık. Etrafındaki arkadaşlarla beraber herkesin sevgisini alıyor, ‘oyum size’ diyene bile ‘Allah kabul etsin’ diyorum. Birisi geldi ‘Siz darbe yapıyorsunuz, darbe yapmak için geliyorsunuz’ dedi. Ben şaka yapıyor falan zannettim. Sonra bir baktım ‘darbe darbe darbe’ diyor. Benim gibi sivil, askerliğini yedek subay olarak yapmış, arkamda tugaylar, ordular yok ve ben darbe yapacağım. İşte gerçek çağdışı bu. Esas çağ dışılık budur. Bu vatandaşımızı ben mazur görüyorum. O iyi niyetli bir vatandaş. Ama onun kafasına bunu koymuşlar. Böyle laf olur mu? Böyle siyaset olur mu?

Hayali bir düşman yaratılıyor ve o düşmanlara hücum ediliyor. Ondan sonra yüzde 45’in oyunu topluyorsun. Bu doğru mudur? Düşman olarak yarattığın taraf senin çok iyi münasebetler kurduğun taraf. Senin cesaret madalyaları aldığın taraf.”

Yaşlı bir kadınla yaşadığı diyalogu da anlatan Ekmeleddin İhsanoğlu, “Yaşlı bir hanım geldi; ‘Siz gökten zembil ile indiniz. Siz nasıl olur da cumhurbaşkanı adayı olursunuz’ dedi. ‘Peki nasıl olunur’ dedim. ‘Terleyerek’ dedi. ‘Ben çok terliyorum’ dedim. ‘Ama hayır başbakan gibi terlemelisiniz’ dedi. Bu ülkede cumhurbaşkanı olmak sırf başbakanın hakkı mıdır?” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.