SON DAKİKA
Hava Durumu

'İslam kahramanı' Çankaya'da

"Resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün demokrasi

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2014 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2014 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'İslam kahramanı' Çankaya'da
"Resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün demokrasi bir kez daha kazanmıştır, bugün şahsıma oy verenler kadar şahsıma oy vermeyenler de sevenlerimiz kadar sevmeyenlerimiz de kazanmıştır. Bugün 77 milyon 81 vilayet kazanmıştır. Hiç kuşkusuz bugün yeni Türkiye, büyük Türkiye, öncü Türkiye kazanmıştır" dedi.

 

Cumhurbaşkanı seçim sonuçlarını İstanbul'da takip eden ve ardından Ankara'ya geçen Başbakan Erdoğan, daha sonra çok sayıda vatandaşın toplandığı AK Parti Genel Merkez binasına gitti. Parti binasının balkonundan vatandaşlara hitap eden Erdoğan, konuşmasına, "Kardeşlerim, aziz milletim, sevgili vatandaşlarım,  sizleri bu tarihi günde demokrasinin ve milli iradenin bu zafer gecesinde en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum. Cumhuriyet tarihimizde ilk kez gerçekleşen halk oyuyla cumhurbaşkanı seçiminin ülkemize, milletimize, tüm dost ve kardeş ülkelere hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum" sözleriyle başladı. "Şahsımı Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak tayin eden aziz milletime buradan şükranlarımı sunuyorum" diyen Erdoğan, şunları kaydetti: "Sandık başına giden her bir kardeşime teşekkür ediyorum. Bize oy versin ya da vermesin oyunu kullanan, bu tarihi günde tarih yapılmasına ve yazılmasına katkıda bulunan her bir vatandaşıma teşekkür ediyorum. Yurt dışında bütün zorluklara rağmen sandığa gidip, bu tarihi seçimde ilk kez oy kullanan kardeşlerime, gümrük kapılarında oy kullanan kardeşlerime huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 81 vilayetimizde bize hayır duaları eden kardeşlerime bugün buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Dost ve kardeş ülkelerden bizlere hayır dualarını gönderen özellikle de bugün Avusturya'dan Amerika'ya, Güney Afrika Cumhuriyeti'nden Bosna Hersek'e, Japonya'dan Almanya'ya kadar Türkiye için, milletin adayı için dualar eden tüm gönül dostlarına teşekkür ediyorum."

 

“SEVENLERİMİZ KADAR SEVMEYENLERİMİZ DE KAZANMIŞTIR”

"Kardeşlerim bugün bu seçimi kazanan sadece Recep Tayyip Erdoğan değil, bugün milli irade bir kez daha kazanmıştır" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün demokrasi bir kez daha kazanmıştır, bugün şahsıma oy verenler kadar şahsıma oy vermeyenler de sevenlerimiz kadar sevmeyenlerimiz de kazanmıştır.Bugün 77 milyon 81 vilayet kazanmıştır. Hiç kuşkusuz bugün yeni Türkiye, büyük Türkiye, öncü Türkiye kazanmıştı r.Kardeşlerim sadece Türkiye değil bugün Bağdat da, İslamabad da, Kabil, Beyrut, Saray Bosna, Üsküp de kazanmıştır. Bugün Şam, Halep, Hama, Humus, bugün Ramallah, Nablus, Gazze, Kudüs de kazanmıştı r.Kardeşlerim bugün 77 milyon kadar ye r yüzünde aziz milletimizin kardeşleri, dostları, kader arkadaşları, gönüldaşları da kazanmıştır.Sevincimize ortak olan herkese, bugün buradaki bu büyük alandaki coşkuyu ülkelerinde, gönüllerinde yaşayan herkese özellikle tek tek teşekkür ediyorum. Herkese selamlarımı, sevgilerimi yolluyorum."

 

“ÇANKAYA HALKIYLA BÜTÜNLEŞMİŞTİR”

Meydanlardaki mitinglerde 'ramazan, oruç, sıcak' demeden coşkularını paylaşan ve kapı kapı dolaşarak kendileri için oy isteyenlere de teşekkür eden Erdoğan, şunları söyledi: "Size ne kadar teşekkür etsem azdır.Kardeşlerim, aziz milletim, 1 Temmuz'da adaylığımız açıklandığında bunun bir fatiha olduğunu söylemiştik. Çankaya halkıyla bütünleşmiştir. Şeyh Edebali'nin 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' öğüdü bugün tam manasıyla tecelli etmiştir. Uzun yıllar boyunca demokrasinin üzerinde bi r vesayet aracı olarak muhafaza edilmeye çalışılan Çankaya, bugün itibarıyla milli iradenin tam egemenliği altına girmiştir.Sahibi millet olan devletin parlayan yıldızı, bizzat millet tarafından artık ehline emanet edilmiştir."

 

“HEPİMİZ BU ÜLKENİN EVLATLARIYIZ”

Resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hepimiz aynı ecdadın, aynı kültürün ve aynı medeniyetin, aynı tarihin evlatlarıyız. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, yaşam tarzlarımız farklı olabili r.İnançlarımız, mezheplerimiz, değerlerimiz, etnik köken ve dillerimiz farklı olabilir ama biz, hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız" dedi. Erdoğan, partisinin genel merkezindeki "balkon konuşması"nda seçim sonuçlarını değerlendirdi. Beyoğlu Gençlik Kolları Başkanlığını yürüttüğü günlerden bugüne kadar başarı ve başarısızlık durumlarında kendi kendini hesaba çektiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "Başarısız olduğumuz alanlarda kendimizi sorguya çektik, başarılı olduğumuzda da asla ve asla kibrin tuzağına düşmedik. 40 yıla yaklaşan siyasi mücadelemiz bizim bu anlayışımızın şahididi r.Yanlış yaptığımızda hiç gocunmadan yanlışımızı ifade ettik ve üzerine gittik. Değişimden, tekamülden hiçbir zaman çekinmedik. Türkiye'nin gerçekleriyle, milletimizin gerçekleriyle, ortak akıl ve ortak değerlerle örtüşmeyen her meselede kendimizi sorguladık ve değişim mücadelesi verdik."

 

FARKLILIKLARI KABUL ETMELİ, ORTAKLIKLARIMIZDAN GÜÇ ALMALIYIZ

Bugünden itibaren yeni bir toplumsal uzlaşma anlayışıyla, farklılıkları zenginlik olarak görerek ancak, farklılıkları değil ortak değerleri öne çıkararak yeni bir istikbali inşa etmek istediğini dile getiren Erdoğan, bugün herkesin kendisini vicdan muhasebesine tutarak, muhalefetin ve bir kısım medyanın korkutma, kutuplaştırma ve gerilim siyasetini bir kez daha sorgulaması gerektiğinin altını çizdi. Bu sorgulamanın samimiyetle yapılması halinde, Alevinin de Sünninin de Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Gürcü, Abhaz, başörtülü, başı açığın da ne kadar ortak yanı olduğunun daha iyi görüleceğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: "Şu anda ben karşımda başı örtülüyü de görüyorum, başı açık kardeşlerimi de görüyorum işte bunun adı vahdette kesret, yani çoklukta birlik, bunu başarmaya mecburuz. Bunu halletmeye mecburuz. Bayrağımız bir, İstiklal Marşımız bir, dağlarımız, nehirlerimiz bir, türkülerimiz, şarkılarımız, acılarımız, sevinçlerimiz bi r.Bizim sadece tarihimiz değil bugünümüz, yarınımız, kaderimiz bir. Bırakalım aracıları, bırakalım tercümanları, bırakalım fitne ve nifak odaklarını, birbirimizin gözüne bakalım gözüne. Birbirimize gönlümüzü açalım, birbirimizle gönül diliyle konuşalım. Farklı bir Türkiye'yi gelin hep birlikte kuralım, güçlü bir Türkiye'yi gelin hep birlikte kuralım."

 

CEMAAT TABANINA SORGULAMA ÇAĞRISI

Bugünün, bu muhasebeyi yapma günü olduğuna işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kırgınlıkları unutma günüdür, bugün demokrasi bayramında küslükleri, elimizin tersiyle itme günüdü r.Bugün zihnimizdeki bariyerlerden arınma, önyargılardan kurtulma, dayatılmış, öğretilmiş korkulardan sıyrılma günüdür. Bugün yeni bir Türkiye kurulurken, yeni bir başlangıç yapma, yeni bir toplumsal uzlaşmanın kapılarını aralama günüdür. Paralel yapının tabanındaki ihlaslı, samimi, saf ve temiz kardeşlerime bir kez daha sesleniyorum, onların da kendilerini ve kendilerine öğretilenleri, dayatılanları sorgulamalarını bir kez daha rica ediyorum. İhlasla ve samimiyetle kendilerine yöneltecekleri her soru inanıyorum ki onların da bizi anlamalarını, bizim mücadelemizdeki iyi niyeti görmelerini sağlayacaktır.Bizim davamız şahsi bir dava değil Türkiye davasıdır.Ulusal güvenliğimizi kim tehdit ederse karşısında bizi bulacaktır. Bunu da bilmenizi istiyorum."

Davalarının, medeniyet, güçlü Türkiye,  büyük Türkiye davası olduğuna işaret eden Erdoğan, "paralel yapı"nın tabanındaki her bir ihlaslı kardeşinin, kendileriyle aynı istikamete baktığını bildiğini vurguladı. "Aradaki ihanet çetesini, ihanet şebekesini, vatanı ve milleti için değil başka ülke ve odaklar için çalışan yapıyı sorguladıklarında bariyerlerin ön yargıların kırılacağını çok iyi biliyorum. Beşer şaşar" diyen Erdoğan, lider bildikleri, hoca, alim, gönül dostu bildiklerinin zor zamanlarda maskelerini düşürüp içlerinde olanları ortaya dökebileceği söyledi.

 

MURAT GÖĞEBAKAN’IN RUHUNA FATİHA

Seccadelerinin üzerinde, camilerde, evlerde, kuytularda kendileri için dua edenlere şükranlarını sunan Erdoğan, AK Parti teşkilatına, genel başkan  yardımcılarına, Bakanlara, tüm il başkanlarına, sandık müşahitlerine, kadın ve gençlik kollarındakilere yürekten teşekkür ettiğini dile getirdi. Seçim kampanyasında şarkılarına kendi ruh dünyalarını katan sanatçılara da teşekkür eden Erdoğan, bu sanatçılardan Murat Göğebakan’ı hakka uğurlandığını anımsattı. Bu akşam da onu unutmasının mümkün olmadığını belirten Erdoğan, Göğebakan için ve seçim kampanyasında kendileriyle yürürken ebediyete intikal edenler ve şehitler için birer Fatiha duası okunmasını istedi. Demokrasinin yücelmesine katkı  bulunan siyasi partilere de teşekkür eden Erdoğan, “Bize destek veren başta CHP, MHP, HDP, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi gönül vermiş kardeşlerim olmak üzere siyasi partilere ve  onların mensuplarına da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.