SON DAKİKA
Hava Durumu

İsrail, Batı Şeria'daki Filistinlilerin topraklarına el koydu

İsrail'in, Ramallah'ın Abur köyünde yerleşim birimleri, askeri kamp ve ayrım duvarı inşa etmek için Filistinlilere ait 5 bin dönüm araziye

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2012 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2012 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İsrail'in, Ramallah'ın Abur köyünde yerleşim birimleri, askeri kamp ve ayrım duvarı inşa etmek için Filistinlilere ait 5 bin dönüm araziye el koyduğu bildirildi.

Batı Şeria'daki Filistin hükümeti Tarım Bakanı Velid Assaf, gazeteciler ve büyükelçilerden oluşan heyetle Abur köyüne düzenlediği ziyaret sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in köylülerin arazilerine el koyduğunu ve bu uygulamalarının yasadışı olduğunu söyledi.
Assaf, İsrail'in özellikle hasat mevsiminde zeytin ağaçlarını kestiğini ve Batı Şeria'daki Filistin hükümetinin buna karşılık Batı Şeria'da 7 bin zeytin ağacı dikeceğini belirtti.

Abur Köyü İhtiyar Heyeti Başkanı İlyas Azer ise İsrail'in yerleşim birimleri, askeri kamp ve ayrım duvarı inşa etmek için 5 bin dönüm araziye el koyduğunu kaydetti.

İsrail'in köy halkına ait yaklaşık 3 bin 500 zeytin ağacını kestiğini savunan Azer, köye giriş yollarının da kapatıldığını belirtti.

Köy halkının yaşadıklarının medyada yer almadığına değinen Azer, gazetecileri ve yetkili kişileri gerçekleri görmek için köye davet ettiğini kaydetti.

Müslüman ve Hristiyan köylülerin bulunduğu Abur köyünde yaşayan Hristiyan Iyd Halil, İsrail'in kendi arazisinin büyük bir kısmına el koyarak yerleşimciler için tahsis ettiğini dile getirdi.

Halil, İsrail'in köyün ana caddesini kapatarak ayrım duvarına kattığını, köylünün arazileri üzerine yerleşim birimi inşasının devam ettiğini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.