SON DAKİKA
Hava Durumu

'İsrail Türkiye'yi iki kanaldan aradı'

Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal, Mısır'daki ateşkes görüşmelerinde, İsraillilerin Türkiye'yi iki kanaldan aradığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2012 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2012 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal, Mısır'daki ateşkes görüşmelerinde, İsraillilerin Türkiye'yi iki kanaldan aradığını söyledi.

AA - Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal, İsrail'in Gazze saldırılarını ve önceki gün sağlanan ateşkesi değerlendirdi.

"Son 8 günde yaşananlar, İsrail'in düşmanca saldırısı sonucu yaşandı'' diyen Meşal, ateşkes görüşmelerinde İsraillilerin Türkiye'yi iki kanaldan aradığını belirtti.

"Ateşkes görüşmeleri ilk günlerden itibaren başladı diyebilirim. Sert bir direnişle karşılaşan düşman, telaşa kapıldı" diyen Hamas'ın siyasi lideri Meşal: "Perde arkası bir bilgi olarak şunu ifade etmeliyim ki; İsrailliler ateşkes için Türkiye'yi iki kanaldan arayarak bu yönde çaba göstermesini istedi. Türkiye ve Mısır'ın gösterdiği çabalar sonuç verdi. Biz son saate kadar Türk yetkililerle iletişim halindeydik. Mısır, Türkiye ve Katar üçlüsü ateşkeste etkin oldu. Amerikalılar bunun tek çıkış yolu olduğunu gördüler. Aksi halde Netanyahu bu macerayı sürdürseydi kaybedecekti."

'ABD İLE TELEFON DİPLOMASİSİ ÖNEMLİYDİ' 
Hamas'ın siyasi liderin Halid Meşal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır'da ateşkese katkıda bulunmasını da şu sözlerle ifade etti: "Ateşkes görüşmeleri açısından geçen Cumartesi çok önemli bir gündü. Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve önemli bir heyet Kahire'deydi. Katar Emiri ve Mısır yöneticileri Kahire'de buluştu. Gazze için gerçekleştirilen bu buluşma ümmetin dayanışmasının bir göstergesiydi. Sayın Başbakan Erdoğan Gazze'ye saldırıların durması için büyük bir çaba gösterdi. Özellikle ABD ile yapılan telefon diplomasisi önemliydi."

İSRAİL 1 FİLİSTİNLİYİ ÖLDÜRDÜ 
Ateşkese rağmen İsrail askerleri, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde Filistinli çiftçilere ateş açtı. Açılan ateşte 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

Gazze'deki Hamas yönetimi yetkilisi Eşref el-Kudra,''İsrail askerleri Han Yunus kentinin doğusunda sınıra yaklaştıkları gerekçesiyle bir grup çiftçiye ateş açtı. Açılan ateşte Enver Kıdeh (20) isimli 1 Filistinli öldü, 10 kişi yaralandı'' dedi.

İsrail askerlerinin dün de sınıra yaklaştıkları gerekçesiyle Filistinlilere açtığı ateşte 2 kişi yaralanmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.