SON DAKİKA
Hava Durumu

'İsrail'in başkentinin Kudüs olması vahim bir hata olacaktır'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ''Kudüs'ün hem tarihi hem dini hem hukuki statüsü itibariyle İsrail'in başkenti olarak ilan edilmesi

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2017 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'İsrail'in başkentinin Kudüs olması vahim bir hata olacaktır'
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ''Kudüs'ün hem tarihi hem dini hem hukuki statüsü itibariyle İsrail'in başkenti olarak ilan edilmesi vahim bir hata olacaktır'' dedi.




Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Kudüs'ün hem tarihi hem dini hem hukuki statüsü itibariyle İsrail'in başkenti olarak ilan edilmesi vahim bir hata olacaktır. Karar uluslararası mevzuata aykırıdır. Kudüs bizim onurumuzdur, Kudüs bizim ortak davamızdır, dün Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bizim kırmızı çizgimizdir. Bu vahim hatadan Amerikan yönetiminin derhal dönmesi çağrısında bulunuyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanı ilk tepkimizi verdi. Kendisi bundan önce Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas başta olmak üzere Arap dünyasından birçok liderle, İslam dünyasından hükümet ve devlet başkanlarıyla da görüşmeler gerçekleştirdi. Bu sabah itibarıyla Malezya, Tunus, İran, Katar, Suudi Arabistan, Pakistan, Endonezya devlet ve hükümet başkanlarıyla telefon görüşmeleri yaptı, yapmaya da devam ediyor.

Cumhurbaşkanı bugün bir çağrı mektubu yayımlayacak. İslam İşbirliği Zirvesi 13 Aralık Çarşamba günü toplanacak. Önümüzdeki hafta bu toplantıyı İstanbul'da gerçekleştireceğiz.'' (AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.