SON DAKİKA
Hava Durumu

İsrail'in Gazze saldırılarında ölü sayısı 110'a yükseldi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinli sayısının 110'a yükseldiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2012 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2012 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinli sayısının 110'a yükseldiği bildirildi.

İsrail'in Gazze saldırıları 7. gününe girerken, gece boyunca İsrail ordusunun yaklaşık 100 hava saldırısı düzenlediği belirtildi. Saldırılarda ana hedeflerin tüneller ve roket atma yerleri olduğu ifade ediliyor.
Bu arada Hamas yetkililer, geçtiğimiz çarşamba gününden bu yanan yaşanan saldırılar sonucu ölen Filistinli sayısının ise 110'a yükseldiği açıkladı.

Gazze'den de İsrail'e roket saldırıları da yapılırken, can kaybının yaşanmadığı aktarılıyor. İsrail tarafından son bir haftada ise 3 kişi ölmüştü.

İsrail, Gazze'deki Ulusal İslam Bankası'nı vurdu

İsrail'in, Gazze'deki Ulusal İslam Bankası'nın genel merkezine hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İsrail ordusuna bağlı savaş uçakları Gazze'deki Ulusal İslam Bankası'nın genel merkezini bombaladı.

Saldırıda bankanın etrafındaki evlerde ikamet eden 4 çocuk yaralandı, yaralılar Şifa Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

İtfaiye güçleri, saldırı sonrası bankada çıkan yangını söndürdü. Saldırı nedeniyle bankadaki önemli finansal verilerin yitirildiği kaydedildi.

Ulusal İslam Bankası, Hamas'a uygulanan ekonomik ambargoyu delmek üzere 2008'de bir grup Filistinli akademisyen ve girişimci tarafından kurulmuştu.

2009'da hisselerini halka arz eden Ulusal İslam Bankası'nın genel merkezi ve merkez şubesi Gazze'de, tek şubesi ise Han Yunus kentinde bulunuyor.

İsrail'in, 14 Kasım'dan bu yana devam eden saldırılarında 108 Filistinli öldü, 800'den fazla kişi yaralandı.

Clinton, Gazze’yi görüşmek için İsrail’e geliyor

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un İsrail'in Gazze'ye saldırıları konusunda görüşmeler yapmak için bugün İsrail'e geleceği bildirildi.

İsrail'in Haaretz gazetesi, Clinton'un bir dizi temaslarda bulunmak için bugün İsrail'e geleceğini yazdı. Clinton'un görüşmelerinde ana gündem maddesi İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve ateşkesin sağlanması konusu olacak.

Clinton'un ziyareti çerçevesinde yarın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ve Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman ile görüşmesi bekleniyor.

Bu arada BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da İsrail'i bugün ziyaret edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.