SON DAKİKA
Hava Durumu

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mazbatası

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçildiğine dair mazbatayı TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e ilet

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2014 00:34
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2014 01:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mazbatası
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçildiğine dair mazbatayı TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e iletti.

 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, ilk defa milletin doğrudan kattılımıyla yapılan cumhurbaşkanı seçimi sonucunda geçerli oyların salt çoğunluğunu alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanı seçildiğini bildirdi.

Güven, YSK'da düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanı seçimi kesin sonucunu açıkladı.

Kurulun, bugün yaptığı toplantı sonucunda seçimin kesin sonuçlarını belirlediğini aktaran Güven, şöyle konuştu:

"Buna göre, ilk defa milletimizin doğrudan katılımıyla yapılan cumhurbaşkanı seçimi sonucunda geçerli oyların salt çoğunluğunu alan Sayın Recep Tayyip Erdoğan 12. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir."

Kesin sonuç tutanaklarının, cumhurbaşkanlığı makamına arz edileceğini ve Resmi Gazete'de yayımlanacağını belirten Güven, "Kesin sonuçlar ile Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın seçildiğine ilişkin mazbata, TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek'e biraz sonra takdim edilecektir" dedi.

Güven, daha sonra cumhurbaşkanı mazbatasını gösterdi

YSK'nın, Anayasa'nın 79. maddesinin kendisine verdiği görevi bu seçime ilişkin olarak tamamladığını belirten Güven, seçimin ülke ve millet için hayırlara vesile olmasını diledi.

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesiyle Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı görevlerinin sona ereceği yönündeki iddiaların sorulması üzerine Güven, Anayasa'nın 79. maddesinde seçimlerin başlamasından bitimine kadar seçimin düzen içinde yönetimiyle ilgili bütün işlemleri yapma görevinin YSK için düzenlendiğini belirtti.

Bu görevin seçimin başlamasından bitimine kadar olduğunu vurgulayan Güven, "YSK milyonlarca insanın katkılarıyla bu görevini tamamlamıştır. Emeği geçen herkese YSK adına teşekkür ediyorum. Seçimin tamamlanmasından sonraki aşamada ise Anayasa YSK'ya herhangi bir görev vermemiştir" ifadelerini kullandı.

Altında 11 imza var

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı mazbatasının altında 11 ismin imzası bulunuyor. İşte o isimler:

Başkan Sadi Güven, Başkan Vekili Turan Karakaya, YSK Üyeleri Muharrem Coşkun, Ünal Demirci, İbrahim Zengin, Mehmet Kürtül, Ali Kaya, Zeki Yiğit, Nilgün İpek, İlhan Hanağası, Şakir Aktı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.