SON DAKİKA
Hava Durumu

İşte Ekmeleddin İhsanoğlu'nun mal varlığı

Cumhurbaşkanı adaylarının mal varlıklarını açıklamaları için bugün son gündü, önce AK Parti adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ardı

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2014 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2014 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İşte Ekmeleddin İhsanoğlu'nun mal varlığı
Cumhurbaşkanı adaylarının mal varlıklarını açıklamaları için bugün son gündü, önce AK Parti adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ardından HDP adayı Selahattin Demirtaş, son olarak da CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu mal varlığını açıkladı. 



 

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'nun mal varlığı merak konusuydu, YSK'ya son mal varlığı bildiriminde bulunan da o oldu. İhsanoğlu kamu görevlisi olduğu dönemlerde ve daha sonrasında 2014 başında yöneticisi olduğu dernekten dolayı mal beyanında bulundu.


İhsanoğlu'na veya eşine ait miras ve satın alma yoluyla sahip olduğu mal varlığı şöyle;
GAYRİMENKUL
İstanbul’da 9 daire,
OTOMOBİL

1 adet 2006 marka Opel Vectra otomobil
NAKİT PARA
Banka hesaplarında toplam 240.427 TL ve 3.596.304 dolar var. İhsanoğlu Yozgat’ta dedesinin konağına ait arsaları ve üzerindeki binaları Bozok Üniversitesi’ne 2011'de bağışladığını da ekledi. İlk turu 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak adayların mal bildiriminde bulunması için son gün 3 Temmuz idi.

OĞLULLARININ MAL VARLIĞI LİSTEDE YOK

CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Mal Bildirimi Formu’nda kendisi ve eczacı eşi Füsun İhsanoğlu’nun mal varlığının listesi bulunuyor. İhsanoğlu çiftinin evli olan avukat oğlu Osman Tuğrul (37), hukukçu Başak Çerçi’yle evli endüstri mühendisi oğlu Aziz Emin (35) ile ailenin en küçüğü olann ve babasının seçim faaliyetlerinde çalışan 29 yaşındaki Mehmet Orhan İhsanoğlu’na ait mal varlığı da YSK’ya iletilen listede bulunmuyor. Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu'na göre, adayların mal bildirimi Resmi Gazete'de yayımlanmıyor. Ancak seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından seçilen adayın mal bildiriminin Resmi Gazete'de yayımlanması öngörülüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.