SON DAKİKA
Hava Durumu

İşte yeni Başbakan

AK Parti'nin yeni Genel Başkan adayı Binali Yıldırım oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, büyük bir mutabakatla Ulaştırma,

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İşte yeni Başbakan
AK Parti'nin yeni Genel Başkan adayı Binali Yıldırım oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, büyük bir mutabakatla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın genel başkan adayı olarak açıklandığını belirtti.

 

 
AK Parti, 22 Mayıs'ta gerçekleştireceği Olağanüstü Büyük Kongre öncesi genel başkan adayı olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın ismini açıkladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası yeni genel başkanın ismini duyurdu. Çelik, yaptığı konuşmada AK Parti'nin iradesiyle ortaya çıkan yeni Türkiye'nin nice 19 Mayıs'lara daha büyük vizyonlarla geleceğini belirterek, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. Terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonlara işaret eden Çelik, şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Çelik, "Hususen geçen gün tonlarca bombanın patlatılması sonucu şehit olan kardeşlerimize rahmet diliyor, ailelerine başsağlığı diliyoruz. AK Parti'nin bu genel merkezi Türkiye'nin siyasi tarihinin yazıldığı bir merkezdir ve tarihi yazan bu kadro, Kurucu Genel Başkanımız, liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'nin yeni ufuklara ulaşmasını sağlamıştır. Bir kere daha Sayın Cumhurbaşkanımıza saygılarımızı arz ediyoruz" dedi.
Sözleri partililerce alkışlanan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Tartışmayı muhalefet partileri şöyle yürütüyorlar, Cumhurbaşkanımızla AK Parti kadroları arasında nasıl ilişki var. Sayın Kurucu Genel Başkanımızla AK Parti karoları arasında bir milim bile mesafe yoktur, bundan sonra da olmayacaktır. AK Parti deyince dünya markası olmuş bir siyasi partiden bahsediyoruz. AK Parti kurulduğu zaman bununla ilgili güzel bir tartışma çıkmıştı. Kitle partisi olabilen, sürekli büyüyebilen, politikaları sürekli reforme eden bu parti Türkiye siyasetinin gelmiş geçmiş en büyük markası olduğunu tescil etti. Fakat, AK Parti sadece bir siyasi parti değildir, tarih içinde kutlu yürüyüşümüzün bu zaman dilimi içindeki en güçlü nefesidir. Referansların merkezini oluşturan bir partidir. Herkesin kendisi için dayanak olduğu, kendisini dikkatle takip ettiği siyasi kadronun vizyonunun adıdır AK Parti. Milletimizi millet yapan, tarihimizin dinamiklerin demlenmiş halidir. AK Parti dimdik ayaktadır, bundan sonra da dimdik olacaktır. AK Parti, bizi millet yapan değerlerin korunduğu, tarihten itibaren geleceğe taşındığı büyük bir yolun adıdır. Biz AK Parti'de siyaset yapanlar Allah'tan ve milletten talimat almayan bir kadroyuz. Millete sırt dönerek siyaset yapanların devri bitmiştir. AK Parti, milletle nefes alan bir kadronun partisi olmaya devam edecektir."
Büyük meydan okuyanlara karşı AK Parti kadrolarının bilendiğini anlatan Çelik, "Seçimlerde adı sanı bilinmese de, bu millet için koşturanlar bu başarının mimarıdır. Bütün teşkilatlara sevgi ve selamlarımızı gönderiyorum" dedi.
Başbakan Davutoğlu'nun aday olmayacağını açıkladığını hatırlatan Çelik, "Kendilerine verdikleri hizmetten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Kurucu Genel Başkanımızın, liderimizin Cumhurbaşkanı olmasından sonra Genel Başkan seçilmesiyle ilgili prosedür oluşmuştu. Yeni genel başkan adayımızın kim olacağı ile ilgili istişareler uygulanmıştır. İl Kadın Kolları, İl Genel Meclisi Başkanları, MYK üyelerimiz, Merkez Demokrasi ve Hakem Kurulu üyelerimiz, kadın kollarının istişarelerde gösterdikleri katılımla bir tablo ortaya çıkmıştır. Büyük bir mutabakatla İzmir Milletvekilimiz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Genel Başkan adayı olarak açıklanmıştır. Başarılarıyla bütün siyasi hayatı boyunca yola çıkan değerli arkadaşlarımızdan bir tanesidir kendisi. Milletle beraber siyaset yapan siyaset adamı olarak bugünlere gelmiştir. Şimdi, AK Parti Genel Başkanlığı'na adaylığı büyük istişareler neticesinde, büyük mutabakatla ortaya çıkmıştır. Çok şerefli bir görev, kendisini kutluyoruz. Birlik içinde, kardeşlik içerisinde ilk günkü olduğu gibi hiç yorulmadan, yorulmayı ayıp sayan, Cenab-ı Allah'ın bizim nefesimizi millete hizmet yolunda almasını dileyelim. Tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

YILDIRIM, PARTİLİLER TARAFINDAN AYAKTA ALKIŞLANDI
Bütün teşkilat mensupları ismin açıklanmasından önce salonda yerini aldı. Salonda AK Parti için önceden hazırlanan müzikler çalındı. Binali Yıldırım, 22 Mayıs'taki kongre sonrası AK Parti'nin 3. genel başkanı olacak. Daha önceki genel başkan adayları da -2'inci katta düzenlenen basın toplantılarıyla kamuoyuna duyurulmuştu. Yıldırım, toplantının düzenlendiği salona girişinde partililer tarafından ayakta alkışlandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş ve Mehmet Ali Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da Yıldırım'a salona girişinde eşlik etti. Yıldırım, toplantının düzenlendiği salona girişinde ve isminin açıklanmasının ardından partililer tarafından ayakta alkışlandı. Yıldırım'ın ismi açıklanırken kardeşleri İlhami ve Eyüp Yıldırım da salonda yerini aldı.

 

306226

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.