SON DAKİKA
Hava Durumu

'İstihbarat zafiyeti iddialarına ilişkin çalışma yapılıyor'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili istihbarat zafiyeti iddialarına ilişkin, "MİT, Emniyet, Jandarma, Genelkurma

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'İstihbarat zafiyeti iddialarına ilişkin çalışma yapılıyor'
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili istihbarat zafiyeti iddialarına ilişkin, "MİT, Emniyet, Jandarma, Genelkurmay İstihbarat da bütün bunlarla ilgili çalışmalarını yapıyor." dedi.
 

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, NTV'de katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu.15 Temmuz'da yaşananları asla unutmayacaklarını belirten Kalın, o günün "Demokrasi ve Şehitleri Anma Günü" ilan edildiğini hatırlattı. Kalın, bununla ilgili Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve şehit yakınlarının katılımıyla güzel bir etkinliğin gerçekleştirileceğini bildirdi.



'GECİKME OLDUĞU ORTADA'

"Cumhurbaşkanı'na neden geç haber verildi. Bunun yanıtı var mı sizde, artık bunun yanıtını biliyor muyuz?" şeklindeki soruya Kalın, şu karşılığı verdi: "O gece birçok şey yaşandı. O gece itibarıyla söylüyorum, bütün fotoğrafın net bir şekilde görülmesi tabii ki bir zaman aldı. İlk gelen istihbarat yani belli yerlerde sıra dışı bir etkinliğin, faaliyetin olduğuna dair istihbarat üzerine MİT, diğer ilgili birimlerimiz zaten harekete geçiyor. Bununla ilgili kurumlarımız yani MİT, Emniyet, Jandarma, Genelkurmay İstihbarat da bütün bunlarla ilgili çalışmalarını yapıyor. Onlar da tam detaylı çalışmalarını bitirip, raporlamalarını yaptığı zaman tablo daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Ama burada elbette bir gecikme olduğu ortada.Belki o anda olayın boyutu ve vahameti tam kavranamamış olabilir. Çünkü bir hareketlilik var, İstanbul ve Ankara merkezli olarak 'acaba bu bir mevzi hareketlenme mi yoksa koordineli darbe girişimi mi', bunun tabii bütünüyle ortaya çıkması zaman alıyor. Bu tablonun biraz netleşmesi anından itibaren de ilgili bütün birimler harekete geçti. Elbette bu detayları ortaya çıkartacağız, raporlanacak, bunlarla ilgili gerekli adımlar mutlaka ortaya atılacak."



"BUNA ZARAR VERECEK HERHANGİ BİR ADIMIN ATILMASI ZATEN ŞU AŞAMADA DOĞRU OLMAZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ya da diğer kuvvet komutanlarıyla ilgili bir kararının söz konusu olmadığını söylediğinin hatırlatılması üzerine Kalın, şunları kaydetti:"Kritik konu, Sayın Cumhurbaşkanımızın altını çizdiği şekilde kritik bir aşamadan geçtiğimiz gerçeği. Burada şu anda yönetmemiz gereken birçok süreç var. Bu süreci akamete uğratacak birtakım aceleci kararları vermek doğru olmaz. Bunu da biz devlet ciddiyeti içerisinde yapmak durumundayız. O yüzden bütün detayların ortaya çıkması gerekir. Ama eş zamanlı olarak 'ikinci bir kalkışma, darbe girişimi olabilir mi', bunlar ihtimal dışı değildir. Bunlara karşı da gerekli tedbirleri almak durumundayız. Aynı şekilde Türkiye'nin etrafında darbeden önce bulunan güvenlik tehditleri de ortadan kalkmış değil. Buna zarar verecek herhangi bir adımın atılması zaten şu aşamada doğru olmaz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.