SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ Parti'ci TES'ten Namaz provokasyonu

AK Parti ile MHP arasında yaşanan büyük ittifaka nifak sokmak için her gün başka bir kara propagandayı servis eden odaklar, bu kez Bursa’da bi

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2017 22:12
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2017 00:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İYİ Parti'ci TES'ten Namaz provokasyonu
AK Parti ile MHP arasında yaşanan büyük ittifaka nifak sokmak için her gün başka bir kara propagandayı servis eden odaklar, bu kez Bursa’da bir anaokulunda öğretmenin namaz kılmasına müsaade edilmediği yalanıyla algı oluşturmaya kalktı. İYİ Parti’nin Bursa’da propaganda ayağını üstlenen Türk Eğitim-Sen’in sosyal medyada ortaya attığı iddiaya yanıt veren Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, ortaya atılan iddiaların yalan ve iftiradan öteye geçmediğini söyledi.

Son dönemde provakatif açıklama ve eylemleri ile gündeme gelen Türk Eğitim-Sen’in Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu ve Başkan Yardımcısı Fatih Gümüş, sosyal medya hesaplarından yeni bir algı operasyonuna girişti. Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti’nin peşine takılarak AK Parti-MHP arasındaki ittifaka nifak sokmak için ellerinden gelen çabayı gösteren Türkoğlu ve ekibi bazen Atatürk, bazen namaz milletin değerlerini kullanarak algı operasyonlarına devam ediyor. Yıldırım'da eğitim veren Büyükşehir Belediye 100.Yıl Anaokulu'nda 'namaz yasağı' skandalı yaşandığını ileri süren ikili,  okul müdürünün istemediği sendikaya üye olan kadın öğretmene namaz yasağı koyduğunu iddia etti.

 MANEVİ DEĞERLER ÜZERİNDEN ALGI

Bursa’da yayın yapan bazı internet sitelerine servis edilen algı haberinde ileri sürülen iddiaya göre,  Türk Eğitim Sendikası’na üye olan Büyükşehir Belediye 100.Yıl Anaokulu öğretmenlerinden A.A üyeliğinin hemen ardından okul müdürü E.E tarafından odasına çağrıldı. Okul Müdürü E.E. öğretmene; "Ben size Eğitim-Bir Sendikasına üye olun dedim. Diğer öğretmenler bu isteğimi hemen kabul etti. Sizin kabul etmeniz için İl Temsilcisini bile ayağınıza getirdim. Siz ise gidip Türk Eğitim Sendikasına üye oldunuz. Artık bundan sonra öğlen ve ikindi namazlarınızı burada kılmayacaksınız. Sizin göreviniz kesintisiz eğitim vermek. Okulda geçirdiğiniz zaman içerisinde çocukların başından ayrılmayacaksınız" dediği iddia edildi.

AJİTASYONU DA İHMAL ETMEDİLER

Türk Eğitim Sendikası Yıldırım Temsilcisi Fatih Gümüş,  o güne kadar öğlen ve ikindi namazlarını okulda kılan öğretmenin, yaşadığı şok yasak karşısında gözyaşlarına boğuldunu ileri sürdü. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gümüş ve TES Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, yaşananların kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Kadın öğretmenin tüm şantaj ve baskılara karşı Türk Eğitim Sendikasına üye olduğunu ileri sürdü.

ŞEKER’DEN ÇOK SERT TEPKİ

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, sendika binasında üyelerin katılımıyla düzenlediği basın açıklamasıyla iftiralara cevap vererek 100. Yıl Anaokulu Müdürü üyesine sahip çıktı.  TES tarafından gündeme getirilen namaz yasağı iddiasının yalan ve iftira olduğunu aktaran Şeker,  böyle bir hadisenin yaşanması durumunda kendilerinin gereğini yapacaklarını belirterek, “Artık mızrak çuvala sığmıyor; yalanlarınıza kimse inanmıyor” dedi.

“İLK VE SON OLMAYACAK”

Sosyal medyada paylaşılan haberlerin kesinlikle doğru olmadığına dikkati çeken Başkan Numan Şeker, “Yapmış olduğumuz görüşmelerde tamamen yalan ve iftiralar üzerine kurgulanmış bir haber olduğunu tespit ettik. Böyle bir şey olmuş olsa, değerleri önceleyen bir sendika olarak öncelikle biz okul müdürü hakkında gerekli bütün işlemleri yapacağımızdan hiç kimsenin endişesi olmasın. Zira bu ülkede 28 Şubatların, anti demokratik uygulamalarının olmaması için mücadele veren bir sivil toplum örgütüyüz. Bu sendika mensuplarının ilk ve son yalanı da olmayacaktır” dedi. Türkoğlu ve ekibinin bir ay önce başka bir okulda sendika takvimini sınıf duvarına astığını, okul müdürünün haklı olarak sendika takviminin sınıfta olamayacağını belirterek indirince yine aynı iftiralara sığındığının altını çizen Şeker, “‘Takvimin üzerinde bulunan bayrak, Atatürk ve millet meclisi resimlerinden mi rahatsız oldunuz da takvimi indirdiniz?’ diye iftiralar da bulunmuşlardı. Bu sendikacı bozuntuları milleti kendileri gibi kuş beyinli zannediyorlar” diyerek şöyle devam etti: “Peki size sormazlar mı bayrağı, Atatürk’ü ve millet meclisini bu kadar sevdiğinize göre 15 Temmuz hain darbe girişiminde millet meclisi bombalanırken sivil toplum örgütü olarak neredeydiniz? Sabahlara kadar nerede saklandınız?”

“İLKELİ İNSAN SÖZÜNÜN ARKASINDA DURUR”

Türk Eğitim-Sen Bursa Şubesi’nin iki başkanın geçmişte yaptıkları paylaşımları sosyal medya hesaplarından sildiklerine de dikkati çeken Şeker, “Omurgalı ve ilkeli bir insandan beklenen geçmişte söylediklerine ve yaptıklarına sahip çıkmaktır. Size sormazlar mı ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sloganıyla yola çıkan Meral Akşener’in Bursa’ya geldiğinde beraber çektirdiğiniz fotoğrafları sosyal medya hesaplarınızdan niye sildiniz? Peki, buradan her iki başkana soruyorum. Geçmişte yapmış olduğunuz paylaşımlar mı yanlıştı yoksa siz mi değiştiniz? İlkeli bir insandan beklenen söylediklerinin arkasında durmaktır” şeklinde konuştu.

“HAKKIN VE HAKLININ YANINDA”

Eğitim-Bir-Sen olarak her zaman hakkın ve haklının yanında durduklarını vurgulayan Şeker, “Bunun için okul müdürümüzün kesinlikle namazla ilgili herhangi bir yasak koymadığını ve böyle bir şeyin olamayacağını ifade etmek istiyorum. Akla ziyan bir açıklama da bulunan bu arkadaşlarımıza sormak istiyoruz. ‘Eğitim-Bir-Senliler namaz kılar Türk Eğitim-Senliler namaz kılamaz?’ diyorsunuz. Okulda bununla ilgili sizin üyenizin dışındaki bir öğretmenin açıklaması var mıdır? Diğer öğretmenlerle neden görüşme ihtiyacını duymadınız? Sizin derdiniz üzüm yemek mi bağcı dövmek mi? Biz sizlerin her zaman bağcı dövdüğünüzü çok iyi biliyoruz. Bu konuda okulun huzur ve barış ortamını bozan bu iddiaları ortaya atan öğretmen ve mal bulmuş mağribi gibi bu yalanlar üzerinden haber yaparak sosyal medya da paylaşan sendikacılar hakkında suç duyurusunda bulunup gerekli işlemleri başlatmış bulunuyoruz” dedi.

İDDİALAR YARGIYA TAŞINDI

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1. Nolu Şubesi ve Memur-Sen İl Temsilciliği, Büyükşehir Belediye 100. Yıl Anaokulu hakkındaki iddialar ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle Türk Eğitim Sen Bursa 2. Nolu Şube Başkanı ve yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulunup şikayetçi oldu.  Kadın öğretmenin namaz kılmasına izin verilmediği iddialarını gündeme taşıyarak algı oluşturmaya çalışan TES Bursa 2. Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu ve Başkan Yardımcısı Fatih Gümüş’e sendika genel merkezi de uyarak müdür hakkında "Görevi kötüye kullanma ve sendikal faaliyetleri engelleme" suçlamasıyla dava açtı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.