SON DAKİKA
Hava Durumu

Katar Emiri, 1967'den beri Gazze'yi ziyaret eden ilk Arap lider oldu

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, Katar Emiri Şeyh Hammad Bin Halife Al Sani'nin daha önce 254 milyon dolar olarak belirlenen

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2012 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2012 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, Katar Emiri Şeyh Hammad Bin Halife Al Sani'nin daha önce 254 milyon dolar olarak belirlenen Gazze'yi imar projesinin 400 milyon dolara çıkarılmasını onayladığını belirtti.

Katar'ın Gazze'yi imar projesi çerçevesinde, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta düzenlenen Şeyh Hammad toplu konutlarının temel atma töreninde konuşan Heniye,''Al Sani çok cesur bir karar alarak bu ziyareti gerçekleştirdi. Bu asil hareket ambargonun kırıldığı anlamına geliyor'' dedi.
Heniye, serbest bırakılan Filistinli esirler için 25 milyon dolara mal olacak konutların inşa edileceğine, kurulacak hastanenin bütçesinin de 2,2 milyon dolardan 15 milyon dolara çıkarılacağına işaret etti.

Törenden sonra Katar Emiri, bin konut, ticaret merkezi, cami ve spor salonundan oluşan projenin temelini attı.

Katar Emiri Hammad Bin Halife Al Sani ve beraberindeki heyet, Sina Yarımadası'nın kuzeyindeki Mısır el-Ariş Havaalanı'na, buradan da askeri helikopterle Gazze'ye gelmişti. Gazze'de Katar Emiri'ni Başbakan Heniye, Meclis Başkanı Ahmed Bahat ve diğer yetkililer resmi törenle karşılamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.