SON DAKİKA
Hava Durumu

'Kaybeden Amerika olacaktır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çekilmesi) Kaybeden Amerika olaca

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2018 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2018 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Kaybeden Amerika olacaktır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çekilmesi) Kaybeden Amerika olacaktır. Çünkü yaptığınız bir anlaşmaya sadık kalmıyorsunuz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanABD'nin İran ile nükleer anlaşmadan çekilme kararına ilişkin, "Kaybeden Amerika olacaktır çünkü yaptığınız bir anlaşmaya sadık kalmıyorsunuz." dedi.


Erdoğan'ın, CNN International'da Becky Anderson'a verdiği mülakatın ilk bölümü yayımlandı.


ABD Başkanı Donald Trump'ın İran ile nükleer anlaşmadan çekilme kararını değerlendiren Erdoğan, anlaşmayla bu konuda yıllardır süren olumsuzluğun olumlu bir duruma dönüştüğünü ve umutları artırdığını hatırlattı.


Erdoğan, "Şimdi bunun bir anda ters istikamette gelişmesi sadece bölgeyi değil, tüm dünya ekonomisini ve dolayısıyla Türkiye'yi de etkileyecek." diye konuştu.



"Kaybeden Amerika olacaktır"

Bu durumdan ABD menfaat elde edecek olsa da birçok ülkenin rahatsız olacağına ve büyük darbeler yiyeceğine dikkati çeken Erdoğan, "Niçin yeni krizlere yol açalım?" ifadelerini kullandı.


Erdoğan, bu durumun yaratacağı risklerin sorulması üzerine, "Kaybeden Amerika olacaktır çünkü yaptığınız bir anlaşmaya sadık kalmıyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.


İmzalar atılmışsa sadık kalmak gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "Uluslararası anlaşmalar, böyle istediğiniz zaman bozun, istediğiniz zaman yapın. Böyle bir şey olmaz." dedi.


Mülakatın tamamı bugün saat 18.00’de yayımlanacak. (AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.