SON DAKİKA
Hava Durumu

'Kaza olumsuz hava şartları kaynaklı'

Üst düzey askeri yetkililerin de bulunduğu helikopter, Giresun'un Yağlıdere ile Alucra ilçeleri sınırındaki Tohumluk köyü kırsalında düştü.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 21:40
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 22:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Kaza olumsuz hava şartları kaynaklı'
Üst düzey askeri yetkililerin de bulunduğu helikopter, Giresun'un Yağlıdere ile Alucra ilçeleri sınırındaki Tohumluk köyü kırsalında düştü. Kazada yaralanan 4 kişi hastaneye ulaştırıldı.
 

 

 

Alınan bilgiye göre, içerisinde üst düzey askeri yetkililerin de bulunduğu helikopter, Giresun'un Yağlıdere ile Alucra ilçeleri sınırındaki Tohumluk köyü kırsalında düştü.Olayın ardından Giresun Valisi Hasan Karahan bölgeye gitti. AKUT ve sağlık ekiplerinin de olay yerine sevk edildiği öğrenildi.



 YARALANAN 4 KİŞİ HASTAHANEYE ULAŞTIRILDI

Kazada yaralanan 2 kişi ambulansla, 1 kişi minibüsle, 1 kiyi ise otomobille Yağlıdere Devlet Hastanesine getirildi.


Yaralılardan 3'ü ilk müdahalenin ardından Giresun Devlet Hastanesine sevk edildi.


Yaralıların getirilmesinin ardından kan anonsu yapılması üzerine hastaneye gelen vatandaşlar, kan alım merkezlerine yönlendirildi.


Helikopterin düşmesi sonucu şehitlerin de olduğu öğrenildi.



 CANİKLİ YARALILARI ZİYARET ETTİ

Bu arada, Ramazan Bayramı dolayısıyla Giresun'da bulunan helikopter, Giresun de Jandarma Bölge Komutanlığına geçerek basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.


Canikli, yaklaşık 1 saat süren toplantı sonrası Yağlıdere Devlet Hastanesine gelerek yaralıları ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı.



 BAŞBAKAN YILDIRIM: KAZA OLUMSUZ HAVA ŞARTLARI KAYNAKLI

Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Giresun Valisi Hasan Karahan'ı telefonla arayarak kazaya ilişkin bilgi aldı.


Başbakan Yıldırım'dan Giresun'daki helikopter kazasına ilişkin açıklama


Yıldırım, kazaya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada ise "Tamamen olumsuz hava şartları kaynaklı bir kaza kırım olduğu anlaşılıyor" dedi.Kazaya ilişkin henüz net bilgilerin olmadığını ifade eden Yıldırım, "Yaralılar var, vefat olduğu yönünde haberler var. Sayılar teyide muhtaç olduğu için şu an söylemek doğru olmaz, kurtulanlar var yaralı, kurtulamayanlar var." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.