SON DAKİKA
Hava Durumu

Kenan Evren, telekonferansla ifade veriyor

12 Eylül 1980 darbesiyle ilgili dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgenera

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2012 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2012 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
12 Eylül 1980 darbesiyle ilgili dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya, telekonferansla ifade veriyor. Müdahil avukatlar, görüntünün net olmadığı ve Kenan Evren'in yüzünün görünmediği gerekçesi ile mahkeme başkanına itirazda bulundu. 

CİHAN - 12 Eylül 1980 darbesiyle ilgili dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya hakkında açılan davanın 9. duruşması Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.
Mahkeme salonuna 4 ekran yerleştirildi. Ekrana sanıklardan İstanbul GATA'da tedavi gören Şahinkaya ile Ankara GATA'da tedavi gören Evren'in görüntüsü yansıtıldı.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 12 Eylül davasının bugünkü duruşmasında sanıklar Kenan Evren, tedavi gördüğü Ankara GATA hastanesinden, Tahsin Şahinkaya ise İstanbul GATA hastanesinden telekonferans yöntemiyle duruşma salonuna bağlandı. Sanıkların dinlenmeye başlanmasının ardından müdahil avukatlar sanıklarının yüzünün seçilmediği gerekçesiyle itiraz etti. Teknik bağlantının göstermelik olduğunu öne süren avukatlar, beden dilinin görünmediğini söyledi.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıkların avukatı Bülent Hayri Acar, müdahilliğine karar verilen bazı gerçek ve tüzel kişiler ile avukatları katılıyor.

Salondakiler ilk olarak Tahsin Şahinkaya'nın görüntüsünü gördü. Şahinkaya, İstanbul GATA'da yatağında yarı oturur vaziyette bulunuyor.

EVREN VE ŞAHİNKAYA'NIN GÖRÜNTÜLERİ

Ekrana sanıklardan Şahinkaya'nın görüntüsü yansıtıldı.

Şahinkaya'nınkinden bir süre sonra Kenan Evren'in bulunduğu odanın görüntüsü ekranda yer aldı. Evren, daha sonra Ankara GATA'daki odasında bir kişinin eşliğinde yatağa yarı yatar yerleşti. Evren'in yanında, avukatlarından Sezin Duygu Tuncer de bulunuyor.

İDDİANAME OKUNACAK

Duruşmada öncelikle iddianamenin okunması bekleniyor.

Mahkeme Başkanı Süleyman İnce, duruşmanın başlangıcında, salonda her türlü sesli ve görüntülü kaydın yasak olduğunu tutanağa geçirdi, ardından celse arasında dosyaya giren belge ve dilekçeleri okudu.

MİT KAMERASI İDDİASI

Öte yandan, duruşmaya katılan müdahiller ile avukatları, mahkeme salonunda MİT'e ait görüntü ve ses kayıt cihazları olduğunu iddia etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.