SON DAKİKA
Hava Durumu

Kıbrıs Türklerinin geleceği daha iyi olacak

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC ekonomisindeki olumlu gelişmelerin Kıbrıslı Türklerin geleceğini daha iyi etkiliyeceğini söyled

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2013 09:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2013 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC ekonomisindeki olumlu gelişmelerin Kıbrıslı Türklerin geleceğini daha iyi etkiliyeceğini söyledi.


 
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gazimağusa'da düzenlenen ''KKTC ekonomisi'' konulu toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

Beşir Atalay, 2013-2015 Ekonomik Programı'nın ekonomik kriz sonrasını planlayan, bir önceki programda mali disiplinde sağlanan başarı üzerine, KKTC'nin çağdaş kamu yönetimine ve rekabetçi yapıya kavuşması için gerekli reformlar içeren bir yapıda oluşturulduğunu söyledi.

KKTC ekonomisindeki gelişmeleri olumlu bulduğunu belirten Atalay, ''Kıbrıs Türklerinin geleceği daima daha iyi olacak. Bugünkünden daha kötü hiç olmayacak. Burada Türkiye'nin garantörlüğü var, ekonomik gücü ve potansiyeli var'' diye konuştu.

-''Hükümet, programını başarıyla gerçekleştirdi''-

Söz konusu dönemde Türkiye Cumhuriyeti'nin aktardığı kaynakla imzaladığı protokolün gereğini yerine getirdiğini belirten Atalay, ''KKTC hükümetinin yükümlülüğünde olan programın uygulanması da başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Buradaki sunumlarda bunu görüyoruz. Sayın Başbakanın şahsında KKTC hükümetine ve bürokrasisine teşekkür ediyorum'' dedi.
Atalay, ana kurgusu ekonomik krizden çıkış olan söz konusu programla mali disiplinin sağlanmasında önemli aşamalar kaydedildiğini, küresel ekonomik krizin KKTC'ye etkisinin düşürüldüğünü, reel sektörün güçlenmeye başladığını kaydetti.

-''Ekonomideki gelişmeler daha çok hissedilecek''-

Ekonomik gelişmelerin kamuoyunda yeterince hissedilmediği yönündeki eleştirilere değinen Atalay, ekonomik programların sonuçlarının hissedilmesinin ve bütün kesimlere yansımasının biraz zaman aldığını belirtti.

''Biz bunun esasen özel sektöre yansıdığını görüyoruz, ama daha fazla da yansıyacak'' diyen Atalay, bu dönemde, özellikle özel sektör odaklı sürdürülebilir ekonominin daha fazla gerçekleşeceğini kaydederek, bütün çabalarının ve özelleştirme yasasına verdikleri önemin bunun için olduğunu vurguladı.

Atalay, daha fazla kendi ayakları üzerinde durabilen, herhangi bir çözüm modelinde hakkını daha iyi koruyan ve adada siyasi eşit statüde sonsuza dek var olacak Kıbrıs Türkü'nü arzuladıklarını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.