SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu: Ana dilde eğitim toplumu böler

Cihan'a konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2012 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2012 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cihan'a konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ana dilde eğitim konusunda duruşlarının net ve belli olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Kişi ana dilini öğrenme özgürlüğüne sahip olmalıdır. Ana dilini öğrenmelidir. Devlet bu konuda gerekirse katkı da yapmalıdır. Ama biz ana dilde eğitimin, toplumu böleceği kanısındayız. O nedenle ana dilde eğitimi uygun görmüyoruz. Ama ana dilini öğrenme konusunda hiçbir sorunumuz yok. Öğrenme ayrı, eğitim ayrı. Seçmeli ders olarak şuan Kürtçe var zaten. İsteyen çocuklarımız Kürtçeyi öğrenebiliyorlar. Biz buna 'niçin Kürtçe öğreniyorlar' diye itiraz etmedik.

"RESMİ DİL TÜRKÇEDİR"

Kişinin ana dilini öğrenme konusunda devlet katkı vermeli, yardım etmeli, bunda bir tereddüdümüz yok. Ama resmi dil Türkçedir. İkinci bir resmi dilin olmasının doğru olmadığı kanısındayız." ifadelerini kullandı.

Terör sorununun toplumsal uzlaşmayla çözüleceğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Parlamento'da grubu bulunan bulunmayan tüm siyasi partilerin temsil edildiği bir komisyona paralel bir akil adamlar heyeti oluşturulması gerektiğini söyledi.

"DERSHANELERİN KALDIRILMASI RİSKLİ"

Türkiye'de darbe döneminin bittiğine inanan bir siyasal parti olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, halkın değerlerine her siyasal partinin saygı duyması gerektiği gibi kendilerinin de saygı duyması gerektiğini vurguladı. "Dünya, evrim, paradigmalar değişiyorsa CHP, 'ben değişmiyorum' diyemez, değişeceğiz."diyen Kılıçdaroğlu, dershanelerin bugünkü koşullarda kaldırılmasını ise riskli bulduğunu kaydetti.

"ANAYASANIN İLK 4 MADDESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ"

Partisinin 'vatandaşlık tanımı' tanımı konusunda birden fazla seçenek üzerinde durduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu,"Arkadaşlarımız uluslararası evrensel hukuka bakıyorlar, iç hukuka bakıyorlar; geçmişteki anayasa değişikliklerine bakıyorlar. Hatta 1924 Anasayası'na kadar gittiler. 'Oradaki tanımlar nedir' diye. Bugün yarın görüşlerini beyan edeceklerdir." dedi.

Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği konusundaki kırmızı çizgilerinin ise anayasanın başlangıcındaki ilk dört madde olduğunu vurguladı.

MAKAM ODASINDA KUR'AN VE NUTUK

Kılıçdaroğlu'nun makam odasında, 60. sanat yılında Orhan Gencebay'ın Kılıçdaroğlu için imzaladığı albüm dikkat çekti. Albüm, 33 sanatçının seslendirdiği Orhan Gencebay'a ait 33 şarkıdan oluşuyor. Dinleyip dinlemediğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Orhan Bey'i dinlemeyen var mı?" karşılığını verdi.

Masasının üzerinde Nutuk ile Kur'an-ı Kerim ve Suat Yıldırım'ın hazırladığı Kur'an-ı Kerim meali bulunan Kılıçdaroğlu, 4 maymunu sembolize eden biblonun anlamını şöyle açıkladı: "Yazan maymun, gören maymun, işiten maymun ve konuşan maymun."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.