SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı için siftah yaptı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili, “Esnaf ve sanatkarlar olarak, nasıl bir cumhurbaşkanı istiyorsu

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2014 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2014 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı için siftah yaptı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili, “Esnaf ve sanatkarlar olarak, nasıl bir cumhurbaşkanı istiyorsunuz? Bu cumhurbaşkanının nitelikleri ne olmalı? Eğer biz bu konuda, sizden başlayıp, diğer meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini aldıktan sonra adayımızı belirlersek sağlıklı ve tutarlı bir yol izleyeceğimize inanıyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunda (TESK), Genel Başkan Bendevi Palandöken'i ziyaret etti. Görüşmeye, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Erdoğan Toprak ve Aytun Çıray, Genel Sekreter Gürsel Tekin katıldı. Kılıçdaroğlu ve Palandöken, görüşme öncesinde basın toplantısı düzenledi. Bürokrat olarak görev yaptığı dönemde esnaf ve sanatkarlarla bir araya geldiğini, dertlerini çok iyi bildiğini belirten Kılıçdaroğlu, sorunların nasıl çözülmesi gerektiğini de bildiğini ancak bugün bunları konuşmayacağını ifade etti. İlk kez bir cumhurbaşkanının halkın oyuyla seçileceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Size gelmemizin nedeni şu; esnaf ve sanatkarlar olarak, nasıl bir cumhurbaşkanı istiyorsunuz? Bu cumhurbaşkanının nitelikleri ne olmalı? Eğer biz bu konuda, sizden başlayıp, diğer meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini aldıktan sonra adayımızı belirlersek sağlıklı ve tutarlı bir yol izleyeceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

“ESNAFLA BAŞLADIK, SİFTAHI SİZİNLE YAPTIK. BAKALIM BEREKET NASIL OLACAK”
Oturup masa başında aday belirlemenin doğru olmadığını da sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, esnaf ve sanatkarların, Türkiye'nin bütün coğrafyasına yayıldığını ve toplumun önemli kanaat önderleri olduğunu ifade ederek, "Ülkenin yönetiminden ben sorumluyum, ama seçilerek buraya gelmiş esnaf ve sanatkar arkadaşlarım da sorumludurlar. Biz bir partiye genel başkan seçmeyeceğiz, 76 milyon yurttaşın cumhurbaşkanını seçeceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyen, aklı önceleyen, herkesin rahatlıkla 'evet bu benim cumhurbaşkanı adayımdır' diyebileceği bir aday belirlemeye çalışıyoruz. Bu açıdan sizlerin görüşleri önemli. Bu toplantıdan sonra bir araya geleceğiz, ben tek tek görüşlerinizi almak isterim. Esnaf ve sanatkarların bir toplum için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Sizlerin görüşleri bizim için çok ama çok önemli. O görüşler çerçevesinde biz de kendi yol haritamızı çizeceğiz. Umuyorum ve diliyorum; Türkiye'ye yakışan, dünyada saygınlık uyandıran, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye inanmış, her yurttaşı kucaklayan, öfkeyle değil, akılla toplumu kucaklayan bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmış oluruz" şeklinde konuştu.
Esnaf ve sanatkarların, "Siftah sizden, bereketi Allah'tan" diye kullandığı çok güzel bir deyimin olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, "Esnafla başladık, siftahı sizinle yaptık. Bakalım bereket nasıl olacak, bunu hep beraber görmüş olacağız" diye konuştu.

“ÜLKEMİZ YENİ CUMHURBAŞKANINI İRADESİYLE, VİCDANIYLA SANDIĞA GİTMEK SURETİYLE SEÇECEK”
Esnaf ve sanatkarların 800 yıllık bir geçmişinin olduğunu belirten TESK Başkanı Palandöken, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda kendilerine yapılan ziyaretten dolayı Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti.
Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Palandöken, Soma'ya ellerinden gelen yardımı, desteği vereceklerini söyledi. 2014'ün seçim yılı olduğunu söyleyen Palandöken, şöyle konuştu:
"Öyle bir cumhurbaşkanı adayı olacak ki hem halkın, hem de parlamentonun desteğini almak zorunda. Çünkü cumhurbaşkanlığı en zirve kurum. Dolayısıyla orada önemli görevler ifa edecek. Öyle bir profil olmalı ki sadece Türk esnaf ve sanatkarını değil, 76 milyon insanı kucaklayıcı ve o profile sahip, gerçekten yurt sevgisi dolu memleketin en üst makamı. Birbirimizi kırmadan, ülkenin genel menfaatlerini düşünmek kaydıyla, sadece yurt içindeki seçmenlerin değil, dışarıdaki Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünkü yükseliş trendinde olan, gerçekten de Avrupa ekonomisinin üstünde bir performansın sergilenmesi için çaba harcanmasının semeresi inşallah taçlandırılarak çıkacak. Ülkemiz yeni cumhurbaşkanını iradesiyle, vicdanıyla sandığa gitmek suretiyle seçecek."
Cumhurbaşkanının birleştirici, kucaklayıcı, bütün insanlarla barışık olması gerektiğini belirten Palandöken, "Bu makam ülkemiz için çok önemli, çok beklentili. Biliyorsunuz ekonominin durumunu, eğer bu yılı kaybedersek 2015'te de genel seçim var. Kaybedilen bir yıl değil, kazanılan bir yıl olmasını istiyorum" diye konuştu. Açıklamaların ardından Kılıçdaroğlu ve Palandöken, görüşmeye geçti. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.