SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu konuşuyor, toplum duymuyor!

Siyasal Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak’ın yaptığı analizlere göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim vaatleri seçmenin bilinçaltına ulaşm

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2015 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2015 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Siyasal Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak’ın yaptığı analizlere göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim vaatleri seçmenin bilinçaltına ulaşmıyor.

Özellikle ABD’deki seçim çalışmalarında kullanılan bilinçaltı yöntemleri konusunda, milletvekili adaylarına eğitim veren Mehmet Başkak, Kılıçdaroğlu’nun mesajlarını hedef kitleye iletmekte sorunlar yaşadığını söyledi. Halkı etkilemeye çalışırken seçtiği hatalı yöntemler nedeniyle seçmen cephesinde yanlış anlaşıldığını savunan Hipnoz ve Bilinçaltı değişim Uzmanı Mehmet Başkak, Kılıçdaroğlu’nun en büyük hatasının noter tasdikli vaat olduğunu öne sürdü. “CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim vaatleri seçmenin bilinçaltına ulaşmıyor. Yanlış yönlendirilen Kılıçdaroğlu, önceki seçimlerde yaptığı hataları tekrarlıyor.”diyen Başkak, Şişli’deki eğitim merkezinde yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu örneğinden yola çıkarak siyaset arenasında yapılan yanlışlar hakkında önemli bilgiler verdi.

NOTER TASDİKLİ VAAD GÜVENSİZLİĞİ ÇAĞRIŞTIRIR

Kılıçdaroğlu’nun vaatlerini noter tasdikli yapmakla büyük bir yanlışa imza attığını vurgulayan Başkak, “Bu toplumsal bilinçaltında güvensizliği besleyecek yanlış hamledir. Çünkü bizim ülkemizde ‘Benim sözüm senettir’ anlayışı geçerlidir. Noter tasdikli vaat, ‘Bana inanmadığınızı biliyorum, bu sebeple noter onaylı vaatlerde bulunuyorum’ çağrışımına neden oluyor. Kurnazlık stratejisiyle hareket eden danışmanları noter onaylı görüntünün kollektif bilinçaltında böyle yankılanacağını göremediler. Kılıçdaroğlu notere gitmek yerine göğsünü gere gere “sözüm senettir” vurgusuyla vaadlerini sıralamalıydı. Veya oluşan güvensizlik algısını kırmak için tüm vaatlerin noter tasdikli yapılması gerekirdi. O zaman tüm vaatlerini noterden tasdik ettirmiş bir parti olarak güven kazanacaktı. Diğer vaatler için de notere gidilmemesi tutarsızlık görüntüsünü güçlendirirken duyulan güveni azaltıyor. Noterle başlandıysa noterle devam edilmeliydi.” dedi.

 

CEM UZAN’DA İŞE YARADI AMA…

Noterli vaat yöntemini Cem Uzan kullandığında tuttuğunu belirten Başkak, bunun nedenini şöyle açıklıyor:

“Noterli vaatler Cem Uzan’da işe yaramış olabilir, çünkü o zaman güçlü, başarılı bir iş adamı olarak biliniyordu ve siyasette yeni bir yüzdü. Yakışıklıydı, ilk kez oluşturduğu söylemlerle merak uyandırıyordu. Bu sebeple meydanlarda döner-dürüm tezgâhlarının başına kalabalık toplayabiliyordu. Yüzde 7 gibi büyük bir kesimi kendine oy vermeye ikna edebilmişti.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.