SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu: Tüm vekillerin dokunulmazlıkları kaldırılsın

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin son grup toplantısında hükümet yolsuzluk iddiaları üzerinden yüklendi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2012 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2012 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin son grup toplantısında hükümet yolsuzluk iddiaları üzerinden yüklendi.

Hükümetin BDP'li vekillerle ilgili dokunulmazlık adımını eleştiren CHP lider, tüm milletvekillerinin dokunuşmazlıklarının kaldırılmasını talep etti. Hükümete yolsuzluk iddiaları üzerinden yüklenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Abidin Dino'ya bana mutluluğun resmini yapabilir misin denmişti hatırlayın? Şimdi ben bu hükümete yolsuzluğun resmini yapabilir misin desem? Yaparlar, filimini çekerler, romanını yazarlar... Yolsuzluk konusunda tek usta var... Çalarken bir virtüöz olarak çalıyor... Ne diyordu biz "yürütme" organının başıyız diyordu... Yolsuzluk yapan neden sorgulanmıyor... Sırtını daya Erdoğan'a istediğin kadar soy' diye konuştu.
İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI
Barışı savunarak Filistin'in attığı adımı destekliyoruz.

Albert Einstein'ın bir sözü var. Delilik her seferinde aynı sorucu alınmasına rağmen farklı bri sonuç beklemekitir. Türkiye'de siyasetin zaman zaman gelip yanlış yola saptığını görüyoruz. 35 yıldır süren bir süreç var. Gözyaşı dökülen bir süreç var. Barışia döndürmek için farklı bir şeyler yapmak lazım. Eski adımları atarak yeni sorunlar yaratmayalım..
ŞİDDETE BAŞVURMADAN ÖZGÜRLÜKLER KISITLANMADAN ADIM ATILMALI
Sorun ne boyutta olursa olsun, her sorunun çözümü vardır ama her sorunun çözümüne kilitlenen parti vardır. Her sorunu çözmede kararlıyız. Şiddete başvurmadan özgürlükleri kısıtlamadan aklı egemen kılarak her sorunu çözebiliriz. Tarihimize baktığımızda en karmaşık sorunları çözen partinin CHP olduğunu herkes görür. Zaten siyaset kurumu ben çözüm üretmeyiyorum diyorsa artık iktidarda yapabilecek bir şeyi yoktur. Sorunun karmaşıklığı bizi yıldırmamalıdır. Sorunun üzerine aklımızı ve mantığımız kullanarak gitmeliyiz.
BİZİM İNANCIMIZ DA VAR İMANIMIZ DA
İktidardaki parti de sorumluluk yüklenen bir partidir. Ama biz bildiğimiz çözümleri her platformda anlatmaya kararlıyız. Siyaset akıl işidir ki siyaset çözümün kapısıdır. Eğer siyaset kurumu sorun karşısında yetersiz kalırsa orada siyasi akıl eksikliği vardır. Bunun yerini de şiddet doldurur. Bizim imanımız da var inancımız da var.
YOKSULLUĞUN OLDUĞU YERDE ADALET OLUR MU
Konfiçyus'un  bir sözünü de hatırlatmak istiyorum: "Adalet, kutupyıldızı gibi yerinde durur ve geri kalan her şey onun çevresinde döner." Bizim ülkemizde sabit yerde dönen bir adalet var. Fırıl fırıl dönen bir adalet var. Türkiye Cumhuriyeti içinde çürüyor. Birilerinin adaletinden söz etmiyorum, toplumsal adaletten söz ediyorum. Adalet hayatın her alanı için geçerli. Geli dağılımı adaletinden söz ederler. Neden gerekli olduğunu görürsünüz. Gelir dağılımı sıralamasında listenin en altında yer alıyoruz. Yoksulluğun olduğu yerde gelir dağılımı adaletsizliğinden söz etmeyecek miyiz? Bu bizim için bir ayıp değil midir?
HUKUK ENDEKSİNDE 76. SIRADAYIZ
En son Amerika'da bir araştırmada hukuk endeksi yapmış temel hakların korunduğu listede 95 ülke var ve biz 76. sıradayız. Bizim bilmemiz ve sorgulamamız gerekn bir yapımız var. Açların olduğu bir yerde çocuğuna süt veremedi diye asan bir yerdeyiz.

Benim sorunlarım niye çözülmüyor diyorlar. Adalet niye eksik sorularını sormazsanız olmaz. Demokrasi soru sormakla başlar. Ankara Siteler'de mobilyacıların merkezi olarak bilinir. Sitelerde bir tuvalet bile yok. Marka olması gereken bir yer. Gidin Adana'ya gidin Kayseri'ye, Gaziantep'e kan kaybediyor. Soru sorma özgürlüğü yok oluyor.
YOLSUZLUK YAPANLARIN DA KAMU İHALELERİNE GİREBİLMESİ İÇİN BAŞVURDULAR
Herkes onuruyla yaşıyabileceği bir gelire sahip olsun diyorum. Çocuğuna süt içiremeyen bir annenin intihar ettiği bir ortamda paraları toplayıp fil dişi kulelerde oturmasını nasıl vicdanınız kaldırıyor? Suçluları sorgulayan savcıların soruşturulduğu bir düzenden bahsediyoruz. Bu yolsuzluk yapanlar gücünü kimden alıyor acaba? Kim sırtlarını sıvazlıyor. 9 Ekim 2012 Abdülkerim Gök bir teklif veriyor. Kamu yasasıyla ilgili bir teklif veriliyor. O teklif kabul ediliyor ve 10 kasımda resmi gazetede yayınlanıyor. Bazı firmalar kamu ihalelerine giremiyor. Verdiği önergeyle yolsuzluk yaptığı ispatlanan firmalarının kamu ihalelerine girebilmesini öngöremn teklifi nasıl verdin sen? Şanlıurfa'ya hangi yüzle gideceksiniz? CHP'li vekilimiz çıkıyor ve siz 55 defa bu yasayı değiştirdiniz diyor.

Bakan çıktı önce inkar etti sonra itiraf etti. Bizi dolandırdılar diye. Sonra başbakan fırçaladı. Bunlara yürütmenin başı diye boşuna demiyoruz.

RTÜK diye bir kurum var. Bir ara onun başında olan isim Deniz Feneri Davası'nda da yargılandı. Şimdi boşta, Başbakan'a söyleyeceğim Kızılay'ın başına getirsin.

Kamu Denetçisi herkesin üzerinde anlaştığı bir isim olmalı. bu kişinin geçmişinde karanlık noktalar olmaması lazım.
TÜM VEKİLLERİN DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRILSIN
Dokunulmazlıklar konusunda en ilkeli tavrı koyan tek parti CHP'dir. Söylediğimiz çok açıktır, kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlıkları kaldıralım. Siz TBMM'de ihaleye fesat karıştıran bir isim görmek istiyor musunuz? Ben senin dokunulmazlığını kaldırmak istiyorum diyor. Öyle seçmece iş olmaz. Eğer herkesin dokunulmazlığının kaldırılması için tasarı getirirseniz 135 milletvekili evet oyunu vereceğiz. Hiç bir milletvekilinin terör örgütü ile kucaklaşmasını kabullenemiyoruz. Bu insanlar nerede kucaklaştılar Venezuella'da mı kucaklaştılar. Biz ülkemizi seviyoruz ülkemizin birliğine bütünlüğüne inanıyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.